Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /#Ikdeelmijnverhaal: Respect ala Prep

Blog

#Ikdeelmijnverhaal: Respect ala Prep

Deze week is het De Week van Respect en dus reden voor mij om mee te doen en mijn verhaal aan jullie voor te schotelen.

Respect moet je doen, zo luidt het motto van de Respect Foundation. Maar hoe doe je dat en waarom is dit zo belangrijk? Er bestaat iets als de drie R’s. Deze staan voor respect voor jezelf, respect voor anderen en het verantwoordelijk (responsible) zijn voor al je acties. En de reden waarom dit zo belangrijk is om toe te passen is toch wel de fijne sfeer die het creëert binnen de samenleving.

Het hebben en geven van respect is iets wat je vanuit huis mee krijgt, op school leert en ervaart in verdere omgevingen. Dat is een reden voor scholen en sportclubs om mee te doen aan de week van respect, deze is maandag 9 november gestart en eindigt 15 november.

Leren respect te tonen naar de ander is van groot belang, vooral nu. Soms krijg ik zelf namelijk het gevoel alsof de jeugd van tegenwoordig, waar ik zelf ook toe behoor, geen idee heeft van wat het woord respect betekend. En dat baart me zorgen, want respect is niet alleen wat je geeft/toont aan de ouderen. Respect heb je voor iedereen!

Het gevaar van respectloos zijn is dat je een ‘asshole’ wordt. Je kunt mensen pijn doen op verschillende manieren. Geen respect hebben voor vrouwen kan leiden tot catcalling of erger. Het onbeleefd zijn tegen, en zelfs uitschelden van, mensen met een andere geaardheid dan de jouwe is enorm kwetsend en zegt meer over jou dan over de ander. Gebrek aan respect zorgt ervoor dat we minder goed samenleven en de kwaliteit van ons leven afneemt. Je haalt niet alleen anderen ermee naar beneden, maar ook jezelf.

Respect tonen is niet alleen het woord ‘u’ gebruiken als je tegen een oudere praat. Respect geven is ook het accepteren van mensen die anders zijn dan dat jij bent. Denk hierbij aan verschillende culturele achtergronden, religie en levensbeschouwing, seksuele geaardheid en/of beperkingen. Het is belangrijk om respect te evalueren naar de tijd waarin wij leven. Zo creëren we begrip en liefde voor elkaar, leren we van een ander en leven we in een fijnere en veilige omgeving.

Oftewel respect moet je doen!

Vind jij respect net zo belangrijk als ik, doe dan mee en deel jouw verhaal met de hashtag #Ikdeelmijnverhaal.

Liefs,

Prep

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X