Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Iedereen, beperking of niet, doet (digitaal) mee!

Blog

Iedereen, beperking of niet, doet (digitaal) mee!

Week van de toegankelijkheid 5 t/m 9 oktober

Begin oktober vindt jaarlijks de Week van de Toegankelijkheid plaats. De gemeente Katwijk doet dit jaar ook mee, omdat het belangrijk is dat Katwijk toegankelijk is voor al haar inwoners en bezoekers, met of zonder beperking. Een beperking mag geen belemmering zijn om, net als iedereen, mee te kunnen doen. Dit jaar staat de week in het teken van digitale toegankelijkheid.

Toegankelijk zijn voor mensen met een beperking is meer dan alleen het wegnemen van drempels, een rijplank neerleggen of een stoep verlagen; het gaat ook om goede toegang tot (digitale) informatie. Bij digitale toegankelijkheid gaat het erom dat iedereen mee kan doen in de online wereld. Zo moet iedereen een online afspraak kunnen maken, een menukaart op een website kunnen bekijken en met een app kunnen winkelen bij een webshop.

Vanwege Corona focus op digitale toegankelijkheid
Wethouder Corien van Starkenburg licht toe: “Het doel van de Week van de Toegankelijkheid is laten zien hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking, net als iedereen, mee kunnen doen. Gezien de coronacrisis focust de Week van de Toegankelijkheid zich dit jaar op digitale toegankelijkheid. Deze week gaan wethouder Knape en ik samen met leden van het Platform Gehandicaptenbeleid langs bij verschillende ondernemers en organisaties, zoals strandpaviljoen Zee en Zon, Brownies & DownieS en het Katwijks Museum. We gaan in gesprek om te horen hoe zij omgaan met (digitale) toegankelijkheid.”

Ondertiteling en kleurcontrasten
Als alle Katwijkse ondernemers en (maatschappelijke) organisaties rekening houden met mensen met beperkingen, kunnen alle inwoners ook online meedoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ondertitelen van video’s, goede kleurcontrasten op websites en schrijven in begrijpelijke taal. Door hier samen meer aandacht voor te hebben, wordt ook onze digitale informatie steeds toegankelijker.

Oproep www.katwijk.nl 100% toegankelijk
Ook de gemeente draagt bij aan goede toegang tot digitale informatie door te gaan voldoen aan de landelijk verplichte eisen voor toegankelijkheid voor websites. De website van de gemeente Katwijk voldoet op dit moment voor 99% aan deze eisen. Om ervoor te zorgen dat de website volledig digitaal toegankelijk is, vernemen we graag uw verbeterpunten. Met uw hulp wordt de website 100% toegankelijk.

E-mail uw verbeterpunten naar webmaster@katwijk.nl.

Meer informatie
Ga naar www.weekvandetoegankelijkheid.nl voor meer informatie over meedoen met de actieweek, digitale toegankelijkheid, interessante webinars en meer.

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X