Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Ieder kind heeft recht op een onbezorgde vakantie

Blog

Ieder kind heeft recht op een onbezorgde vakantie

Dankzij een mooie samenwerking tussen ’s Heerenloo en Welzijnskwartier was het Zomerkamp een groot succes

Welzijnskwartier heeft een zomerkamp opgezet voor 20 jongeren tussen de 11 en 15 jaar uit gemeente Katwijk die door persoonlijke of huiselijke omstandigheden echt baat hebben bij een weekje vakantie, weg uit hun alledaagse situatie. Op het terrein van ’s Heerenloo, locatie Willem van den Bergh, heeft het zomerkamp plaats gevonden van 16 juli tot 20 juli.

Iedereen kent misschien wel de verhalen van jongeren die op de eerste schooldag na de zomervakantie geen spannende vakantie verhalen hebben en soms wel helemaal niets leuks te vertellen hebben. Dat komt omdat het financieel niet mogelijk is of omdat een ouder kampt met een ernstige ziekte of aandoening zodat vakantie niet mogelijk is, jongeren die geen aansluiting vinden, uitgesloten en eenzaam zijn. Zo zijn er tal van redenen waarom jongeren niet of nooit op vakantie kunnen.

Het initiatief om een kamp voor deze jongeren op te zetten is in 2017 ontstaan door drie bevlogen jongerenwerkers van Welzijnskwartier. Dat jaar heeft ook het eerste kamp bestaande uit legertenten plaats gevonden op het terrein bij ’s Heerenloo en fungeerde als pilot. Het terrein leent zich bij uitstek om een zomerkamp te organiseren. De zorginstelling heeft een groot maatschappelijk hart en stelt het terrein vrijwel belangeloos ter beschikking. De enige voorwaarde is een leuke activiteit te organiseren samen met cliënten en de jongeren, zodat er een win-winsituatie ontstaat voor beide kanten. De pilot was succesvolle samenwerking en zo kan de continuïteit van een dergelijk kamp gegarandeerd blijven. Dit jaar is er een werkgroep ontstaan van medewerkers uit verschillende afdelingen binnen Welzijnskwartier. Het zomerkamp wordt dan ook breed gedragen binnen de stichting en diverse collega’s van alle afdelingen hebben zich op vrijwillige basis ingezet tijdens het kamp.

Het kamp is alleen maar mogelijk door middel van sponsoring van een fonds, (lokale) ondernemers, zwembad, snackbar, restaurant, sportaanbieders, verhuurbedrijven, groente en fruit handel, supermarkten.

Twintig jongeren hebben een week van hun leven gehad, vriendschappen zijn ontstaan en er is veel gelachen. Kortom, een week zonder zorgen voor hen die het verdienen!

Quotes van deelnemers: ‘ik wil nog een dag blijven’, ‘de mooiste dag uit mijn leven’, ‘bedankt voor alles’

 Jongerenwerker Marco Varkevisser: ‘Hoe intens het kamp ook kan zijn, als je aan het einde merkt hoeveel de jongeren eraan hebben gehad, is dat een heel bijzonder en dankbaar gevoel.’

 

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X