Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /‘Hulplijn’ beantwoordt Coronavragen van jongeren

Blog

‘Hulplijn’ beantwoordt Coronavragen van jongeren

Waarom is die 1,5 meter zo belangrijk? Zijn voorwerpen eigenlijk ook besmettelijk? En kun je besmetting voorkomen door langer te douchen? Sjaak de Gouw, landelijk portefeuillehouder voor infectieziektebestrijding bij de GGD, gaat komende weken allerlei vragen beantwoorden over het coronavirus. De ‘hulplijn’ is een initiatief van de campagne #slimmerchillen.

Moet ik een mondkapje dragen? Mag ik dieren nog wel aaien? Komen er meer virussen uit China? Gaat er vaker een pandemie komen? In een reeks van korte videoberichten beantwoordt Sjaak de Gouw telkens een andere vraag. Komende week bijvoorbeeld over de zoektocht naar een vaccin: hoe lang duurt het nog voordat dit er is? Ook gaat hij in op de vraag hoe lang het virus actief zal blijven en waarom juist die 1,5 meter afstand zo belangrijk is.


Creatieve oplossingen
De hulplijn maakt onderdeel uit van de campagne ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’. Want chillen, alleen of met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je zoveel mogelijk thuis moet blijven van de overheid. Of wel naar buiten mag, maar altijd minimaal op anderhalve meter afstand van de ander. De campagne, afkomstig van negen veiligheidsregio’s, daagt jongeren en studenten uit om daar creatieve oplossingen voor te bedenken en op sociale media als TikTok en Instagram te delen via #slimmerchillen, of om bijdragen op film, foto of in tekst te sturen naar info@slimmerchillen.nl.

Vragen?
Heb jij ook vragen aan Sjaak de Gouw? Stuur die vragen dan naar info@slimmerchillen.nl Wie weet krijg jij dan antwoord in een volgende videoboodschap.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X