Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Hulp voor mkb bij cyber security 

Blog

Hulp voor mkb bij cyber security 

Drie maart workshop @ TriPodia
Tijdens de coronacrisis is digitaal zakendoen en digitaal samenwerken enorm toegenomen. Dit biedt ook kansen voor cybercriminelen om binnen te dringen bij bedrijven. Via phishing mails of gijzelsoftware. Het mkb wordt hierdoor geregeld benadeeld en in sommige gevallen extreem geraakt waarbij data wordt gehackt en losgeld wordt gevraagd om data terug te krijgen. Het gevaar wordt gezien door ondernemers, maar tegelijk ook onderschat. Reden voor gemeente Katwijk en Economie071 om ondernemers hier bewust van te maken via een praktische workshop. Ook ondernemers uit de regio zijn van harte welkom.

 

Probleem onderschat

Jacco Knape, wethouder gemeente Katwijk: ‘Ondernemers zijn dagelijks bezig met de kern van hun bedrijf. Werken aan cyber security heeft daarbij niet altijd prioriteit. Begrijpelijk, maar ook risicovol. Valse e-mails kennen we allemaal wel, ransomware is heel vervelend en aan identiteitsfraude wil je niet denken. Toch gebeurt het dagelijks. Je kunt je ertegen wapenen als je weet hoe criminelen te werk gaan, hoe ze binnenkomen en wat je hiertegen kunt doen. Daar gaat de workshop van 3 maart over. Eind maart start vervolgens een voucherregeling voor het mkb om zaken op gebied van digitalisering ook echt te kunnen aanpakken.’ 

 

Workshop 

Dwayne van de Klugt, projectleider ‘Laat digitalisering voor je werken’: ‘Samen met ondernemersverenigingen en gemeenten organiseren we diverse workshops in de regio. Dichtbij ondernemers, zodat de drempel extra laag is om mee te doen. Op 3 maart wordt de workshop gegeven in Tripodia in Katwijk. Na afloop weten ondernemers wat ze zelf kunnen doen aan cyber security. Denk daarbij aan een goed backup-systeem, het instrueren van je medewerkers, het instellen van twee-staps verificatie, het afschermen van bepaalde data met wachtwoorden en natuurlijk het wachtwoordbeheer zelf’. 

 

Voucherregeling

Ondernemers kunnen zich aanmelden voor de workshop van 3 maart via de website van Economie071. Daar is ook informatie te vinden over de voucherregeling die op 10 maart via een online webinar wordt gelanceerd. 

 

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X