Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /HPV-prik op HPV Awareness Day

Blog

HPV-prik op HPV Awareness Day

Zaterdag 4 maart is het HPV Awareness Day. Op deze speciale dag opent Hecht GGD Hollands Midden – eenmalig op een zaterdag – de HPV-vaccinatielocatie in het ECC in Leiden. Hier kunnen jonge mannen en vrouwen van 19 tot 27 jaar op HPV Awareness Day een HPV-vaccinatie halen. Dit kan op afspraak via www.hpvafspraak.nl.

Op HPV Awareness Day wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het humaan papillomavirus (HPV). HPV is heel besmettelijk; acht op de tien mensen raken in hun leven ongemerkt besmet met het virus. HPV wordt overgedragen via de handen, huid en mond tijdens intiem contact. Een HPV-infectie kan op latere leeftijd leiden tot kanker aan de mond- en keelholte, anus, penis, vagina, schaamlippen en baarmoederhals. HPV-vaccinatie beschermt tegen deze 6 soorten kanker. Hecht GGD Hollands Midden verzorgt de HPV-vaccinatie voor tieners tot en met 18 jaar en alleen dit jaar ook voor 19- tot 27-jarigen.

HPV-vaccinatie 19- tot 27-jarigen

Alleen in 2023 krijgen jongvolwassenen geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 de kans zich kosteloos te laten vaccineren tegen HPV. Voor een optimale bescherming zijn twee prikken nodig met een half jaar of langer ertussen. Om dit jaar beide prikken gratis te kunnen krijgen, is het belangrijk om de eerste prik vóór 1 juli in te plannen via www.hpvafspraak.nl. Ook voor wie al seksueel actief is, is vaccineren zinvol. Een vaccinatie beschermt namelijk tegen toekomstige besmettingen.

HPV-vaccinatie tieners

Op 6 maart start Hecht GGD Hollands Midden ook een inhaalvaccinatieronde voor tieners uit de geboortejaren 2005, 2007, 2010 of 2011 die de HPV-prikken nog niet hebben gehad. Zij krijgen hiervoor automatisch een uitnodigingsbrief.

Meer informatie: www.ggdhm.nl/hpv-algemeen.

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X