Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Houd de boel heel en houd de natuur stil

Blog

Houd de boel heel en houd de natuur stil

Elk jaar voert de gemeente Katwijk, samen met politie en brandweer, aan het einde van het jaar een campagne om schade als gevolg van vuurwerk zo veel mogelijk te beperken. Met de inmiddels bekende slogan ‘Houd de boel heel’ wil de gemeente het gesprek op gang brengen dat vuurwerkvandalisme echt niet kan. De jaarwisseling moet een feest zijn, zonder andermans spullen te vernielen.

Houd de boel stil
Naast het heel houden van de omgeving mag er op sommige plekken ook geen vuurwerk worden afgestoken. Op deze plekken zijn dieren aanwezig of is het fijner voor de flora en fauna. Het gaat om vijf locaties, namelijk het Ridderpark, Park Schutterswei, Dorpsweide Valkenburg, het Heerenschoolbos met dierenweide en het park Westerhaghe. Op deze plekken geldt een algeheel verbod voor het afsteken van vuurwerk.

Vrijwillig vuurwerkvrij voor inwoners
Het is ook mogelijk samen met buurtbewoners afspraken te maken over de plek waar wel en waar geen vuurwerk afgestoken mag worden. Het kan gaan om een deel van een straat, plein, plantsoen of woonerf. Bewoners maken afspraken over vuurwerk en regelen dit zelf. Burgemeester Visser: “De meningen over het afsteken van vuurwerk zijn verdeeld, maar door met elkaar goede afspraken te maken, kan iedereen een fijne jaarwisseling beleven.”

Aanmelden
Als een straat, plein of buurt zich wil houden aan een vrijwillige vuurwerkvrije buurt, kan de initiatiefnemer zich aanmelden via www.katwijk.nl/vuurwerkvrij. Het is daarna mogelijk om postermateriaal te downloaden of op te halen bij het gemeentehuis. De posters zijn bedoeld om op te hangen (aan de binnenkant van) een raam of deur. Het is niet toegestaan posters in de openbare ruimte te plakken, zoals aan verkeersborden, lantaarnpalen of openbare gebouwen.

Persbericht Gemeente Katwijk

Vuurwerk
Op 28, 30 en 31 december kunt u vuurwerk kopen. Vuurwerk mag worden afgestoken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. U mag maximaal 25 kilo vuurwerk per persoon kopen.

Vuurwerkregels
Kijk voor alle regels van vuurwerk, informatie over illegaal vuurwerk en tips voor je veiligheid op:

Illegaal vuurwerk kunt u altijd inleveren bij de politie.

Opruimen vuurwerkafval
Gooi uw vuurwerkafval weg in de grijze container. Op nieuwjaarsdag worden in de ochtend enkele straten geveegd.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comment: 1

  • ineke ouwehand

    Beantwoorden 30/12/201913:31

    Ik word er ieder jaar treuriger van; al drie dagen worden rotjes en vuurwerk afgestoken door knulletjes van een jaar of veertien; de gemeente zegt dan braaf: Vuurwerk mag worden afgestoken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Allemaal praatjes voor de vaak. De politie heeft wel meer te doen dan te handhaven. Er moet kennelijk ooit een enorme calamiteit gebeuren waardoor consumentenvuurwerk in handen van eencelligen meteen voorgoed verboden wordt. Ik wens trouwens niet mee te betalen aan de zorgkosten die er ongetwijfeld weer zijn als ogen, armen, handen, oren etc. kapot verbrand zijn.

Laat een reactie achter

X