Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Houd de boel heel – editie 2018

Blog

Houd de boel heel – editie 2018

Ook dit jaar verzorgt gemeente Katwijk, in samenwerking met politie en brandweer, een uitgebreide campagne om vuurwerkvandalisme tegen te gaan. Met de inmiddels bekende slogan ‘Houd de boel heel’ probeert burgemeester Visser de aandacht van jongeren te trekken. 

Maak een feestje van de jaarwisseling
Het schadebedrag is de laatste jaren flink gedaald, maar toch wordt nog altijd zo’n 20.000 euro aan materiaal vernield. Daarbij kun je denken aan kapotte speeltoestellen, afvalbakken, verkeersborden en kolken. Burgemeester Visser: “De jaarwisseling draait om gezelligheid en saamhorigheid. Het vernielen van spullen is zo nutteloos en past totaal niet bij de feestelijke sfeer. Al jaren proberen we op een leuke manier aandacht te vragen voor het heel houden van de spullen. En dat is ook dit jaar weer gelukt. De boodschap lijkt langzamerhand door te dringen: Vier feest, maar houd de boel heel! Dat doen wij ook.”

Fortnite in Katwijk
De serieuze boodschap in de jaarwisselingscampagne heeft al jaren een creatieve insteek. Ook dit jaar is dat weer gelukt. Met een Katwijkse vertaling van het populaire internetspel Fortnite hoopt de gemeente Katwijk jongeren te betrekken en het gesprek over vuurwerkvandalisme op gang te brengen. Uit voorzorg haalt de gemeente waar mogelijk materialen weg of sluit deze af tijdens de jaarwisseling. Ook zorgt de politie voor de handhaving. Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december van 18.00 uur ’s avonds tot 1 januari 2.00 uur ’s ochtends.

Houd de boel stil
De gemeente heeft 5 vuurwerkvrije plekken aangewezen op basis van dierenwelzijn en milieu, namelijk het Ridderbos, Park Schutterswei, Dorpsweide Valkenburg, Heerenschoolbos met dierenweide en park Westerhaghe. Het is ook mogelijk vrijwillig een gebied vuurwerkvrij te houden. Buren kunnen met elkaar afspraken maken waar wel en waar geen vuurwerk afgestoken mag worden tijdens de jaarwisseling. De initiatiefnemer kan de vuurwerkvrije straat of buurt aanmelden via www.katwijk.nl/vuurwerk.

Meld overlast en vandalisme
Ziet u in aanloop naar oud en nieuw of tijdens de jaarwisseling dat iemand overlast of schade veroorzaakt, bel de politie: bij heterdaad via 112 en anders via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Foto’s en filmpjes zijn welkom.

Vragen over vuurwerk
Heeft u vragen over het afsteken van vuurwerk en handhaving van illegaal vuurwerk?
Kijk dan op www.halt.nl of www.politie.nl.

Persbericht Gemeente Katwijk

Illegaal vuurwerk
Via Burgernet: Illegaal vuurwerk is zwaar (knal)vuurwerk bestemt voor professionals. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadigingen daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden. Het afsteken van illegaal zwaar (knal)vuurwerk door consumenten is zeer gevaarlijk. Niet alleen het verkopen van illegaal vuurwerk is strafbaar, ook consumenten die (online) illegaal vuurwerk kopen zijn strafbaar.

Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld?
Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Later deze week alle vuurwerk do’s en dont’s op een rij. Hoe steek je het veilig af? Hou rekening met je omgeving en meer. Plus een overzicht van de (HALT) straffen!!

HOUD_DE_BOEL_HEEL

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X