Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Houd de boel heel! Dat doen wij ook – UPDATE

Blog

Houd de boel heel! Dat doen wij ook – UPDATE

Update 21-12: Deel 2 van het filmpje nu ook online

De jaarwisseling komt er aan, binnenkort weer tijd om te knallen!! Maar wel een beetje normaal natuurlijk, dus zonder dingen te slopen, op te blazen, om te gooien noem het maar op.

Dat vinden ze bij de gemeente Katwijk ook. Net als vorig jaar speelt burgemeester Wienen samen met the boys van Lekker Bezig weer de hoofdrol in een aantal filmpjes in het kader van ‘Houd de Boel Heel’

Volg de verhalen van de burgemeester op Instagram en maak kans op een meet & greet met jouw favoriete Youtuber op het Kattuk.nl FrizzzXXL feest Lekker Bezig met Youtubers!!

Hierna het eerste filmpje en het persbericht van de gemeente Katwijk.

Ook dit jaar voert de gemeente Katwijk campagne tegen het zinloos vernielen van andermans spullen door vuurwerk. Met verschillende korte filmpjes op YouTube, een wedstrijd op Instagram en een postercampagne wil de gemeente opnieuw het gesprek op gang krijgen bij jong en oud over de enorme geldverspilling door vuurwerkvandalisme. Naast verschillende Katwijkse jongeren, speelt ook burgemeester Jos Wienen een rol in de filmpjes: “Om de filmpjes mag gelachen worden, maar er moet vooral over gepraat worden. Dat willen we bereiken; dat jong en oud zich bewust worden van de zinloosheid en het gevaar van vandalisme. Laten we met elkaar een groot feest maken van de jaarwisseling zonder andermans spullen kapot te maken.”

Preventie, handhaving en communicatie
Elk jaar opnieuw sneuvelen vele verkeersborden, afvalcontainers, bloembakken en putten. Het afgelopen jaar liep het totaalbedrag op tot bijna 80.000 euro. Geld dat uiteindelijk terecht komt op het bordje van de inwoners van onze gemeente. Katwijk doet, in samenwerking met politie en HALT, er alles aan schade als gevolg van vuurwerk te voorkomen. Zo veel mogelijk materialen in de openbare ruimte worden weggehaald of afgesloten, er vinden extra controles plaats en er wordt veel gecommuniceerd. Toch lijkt het effect op het uiteindelijke schadebedrag minimaal. Om die reden werd het tijd het roer eens helemaal om te gooien en de campagne een andere wending te geven. Dit is vorig jaar met succes ingezet: de filmpjes werden vele duizenden keren bekeken. Deze weg zet Katwijk dit jaar door. Hopelijk zorgen de unieke filmpjes, samen met een pakket aan handhavende en preventieve maatregelen, ervoor dat het uiteindelijke schadebedrag flink lager uitvalt.

Help mee vandalisme tegen te gaan
Het vernielen van andermans spullen kan echt niet. Ziet u je jij in aanloop naar oud en nieuw of tijdens de jaarwisseling dat iemand overlast of schade veroorzaakt, spreek iemand aan op zijn gedrag en/of bel de politie. Bij heterdaad via 112 en anders via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Foto’s en filmpjes zijn welkom.

Hebt u je jij verder vragen over het afsteken van vuurwerk en handhaving van illegaal vuurwerk?
Kijk dan op www.halt.nl of www.politie.nl.

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comment: 1

Laat een reactie achter

X