Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Houd de boel heel 2022

Blog

Houd de boel heel 2022

UPDATE: Nu met 1e insta video!

Uniek spel op 27, 28 en 29 december

Ook dit jaar verzorgt de gemeente Katwijk een unieke en grappige campagne om vuurwerkvandalisme tegen te gaan. De slogan is in Katwijk inmiddels bekend: ‘Houd de boel heel! Dat doen wij ook.’ Burgemeester Visser doet er alles aan om deze boodschap uit te dragen: “De jaarwisseling moet een feestje zijn voor jong en oud. Daar hoort het vernielen van afvalbakken, verkeersborden en speeltoestellen niet bij. Ook ik mocht dit jaar weer aan de campagne meewerken. Enorm leuk om eens in een hele andere ‘rol’ te stappen.”

Maak een feestje van de jaarwisseling

Gelukkig daalt de schade aan materialen in de openbare ruimte de laatste jaren. Toch sneuvelen er nog elk jaar speeltoestellen, afvalbakken, verkeersborden en kolken en moet de gemeente in januari veel vernieuwen. Dat is jammer en onnodig. De jaarwisseling draait om gezelligheid, feest en saamhorigheid. Het vernielen van spullen past totaal niet bij de feestelijke sfeer. Daarom vragen we hier, net als andere jaren, op een leuke manier aandacht voor.

Oudjaarsspel

Dit jaar kun je op 27, 28 en 29 december meedoen aan een spel. Allerlei leuke, bekende inwoners hebben hier belangeloos aan meegewerkt. Drie dagen lang vind je aan allerlei materialen speciale ’prijskaartjes’: van prullenbak tot wipkip. Hierop staat de prijs van het object en een qr-code. Er zijn 10 verschillende bordjes en het is de bedoeling dat je ze alle 10 verzamelt. Als je ze hebt gevonden, ding je mee naar een hele speciale prijs! De winnaar mag namelijk een kijkje nemen bij alle voorbereidingen van de oudjaarsvuurwerkshow van de Pyrofreaks! Daarnaast zijn er vuurwerkpakketten te winnen. Máár dit is niet alles: als je de qr-code scant, gebeurt er iets speciaals. Wat dat precies is, blijft nog even een verrassing. Het is in ieder geval zeker de moeite waard om de bordjes op te zoeken! Op 30 december vindt de prijsuitreiking plaats! Doe je ook mee?

Meld overlast

Vuurwerk afsteken mag alleen vanaf 31 december om 18.00 uur tot 1 januari om 2.00 uur. Zie je in aanloop naar oud en nieuw of tijdens de jaarwisseling dat iemand overlast of schade veroorzaakt, bel de politie: bij heterdaad via 112 en anders via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Foto’s en filmpjes zijn welkom. Uit voorzorg halen wij waar mogelijk materialen weg of sluiten we deze af tijdens de jaarwisseling.

Vuurwerkvrije zones

Er zijn zes vuurwerkvrije gebieden in onze gemeente. Op deze plekken willen we dieren of de natuur ontzien. Dit zijn het Burgemeester de Ridderpark, Park Het Mallegat, Dorpsweide Valkenburg, het Heerenschoolbos met de dierenweide, Park Westerhaghe en speeltuin De Valkenburcht met het dierenverblijf. Op deze plekken is het afsteken van vuurwerk verboden.

Vragen over vuurwerk

Voor vragen over het afsteken van vuurwerk en handhaving van illegaal vuurwerk kijk je op www.halt.nl of www.politie.nl.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gemeente Katwijk (@gemeentekatwijk)


Foto: Paul van Houten 

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comment: 1

  • Marijke Mosterd

    Beantwoorden 29/12/202218:54

    Grappig, 6 vuurwerkvrije zones in Katwijk! Ze knallen daar al maanden er vervolgens “gewoon” op los, èn vandaag, nu vuurwerk officieel verkocht mag worden…gaat het daar helemaal los! Gelukkig is het vooral Siervuurwerk dat ik zie vanuit hun vuurgemeente! 😉

Laat een reactie achter

X