Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Review: Haunted Castle in de Keukenhof & Walibi Frightnights

Blog

Review: Haunted Castle in de Keukenhof & Walibi Frightnights

1 Weekend vol horror, schrikken, bloed, kettingzagen en verkleed partijtjes.

Leuk dat zeker! En al helemaal als je zelf mensen mag laten schrikken. Zaterdag Haunted Castle en Zondag Walibi Frightnights. FUCKIN VET!

Goed, laten we met het leukste beginnen. Haunted Castle.

Georganiseerd door de mensen van Vana Events. Dezelfde die ook bijvoorbeeld Castlefest organiseren. De keukenhof omgetoverd tot een rijk vol met griezels met maskers, nepwonden, kettingzagen, bijlen en alle gerande wapens en natuurlijk vooral niet te vergeten nepbloed, liters! Even de dag doornemen

12.00 Aangekomen op het terrein even “mijn” spookhuis bekijken en hup door naar de visagie. Die overigens onwijs goed was echt, complimenten. Legerbroek aan, nepwonden op mijn arm en gezicht, verband op plekken waar het niet hoort (ook daar? NEE!).

15.00 En op de “operatietafel” liggen en doen alsof ik sterf van de pijn en mensen mee laten lijden. Goed… ik ben slecht in acteren dus dat werd em niet. Dan maar achter een plastic gordijn liggen en ondertussen een gestoorde dokter die mij aan het leeg prikken was bloed rond laten spuiten als een malle. Ook bij daglicht goed voor schrikreacties. Dat gaat goed.

18.00 Na dat hier boven afgewisseld te hebben met zombiewalks, mensen hun benen vastgrijpen en doen alsof ik achterna werd gezeten door die gestoorde dokter die wel heel erg veel van pompoenen hield. Was het tijd voor het echte werk. Het begon te schemeren. AWWW YEAH! Ik als een gek mijn gasmasker opgezocht, lange jas en een jerrycan nepbloed over me kop. Terug naar de tent gerend en daar (aan het eind van onze tent was een doolhof) verstopt. En mensen de stuipen op het lijf gejaagd. Ik als beginner kreeg het dus voor elkaar 48 mensen doodsangsten te laten uitkramen binnen een uurtje. Missie volbracht!

21.00 Tijd voor het echte werk! The Scare Zone! Een brok terrein plus een mega hoge heg (prachtig). Scare Actors te kort. Hou jij van mensen de stuipen op het lijf te jagen? Geef je op als vrijwilliger volgend jaar! Het is echt awesome! Maar goed. Uit de speakers op het terrein een constant gebroei van schreeuwende mensen, nagels langs een krijtbord en alle andere enge geluiden. Felle lichten, rookmachines. Dat was echt onwijs vet gedaan. Wel erg klein. Daar komt uiteraard verbetering in volgend jaar :). Behalve het geschreeuw van het cdt’je hoorde je de echte krijsen om je oren vliegen. En ook daar genoeg mensen laten schrikken. Missie 2 volbracht.

De rest van de tijd liep ik los over het terrein. Mensen laten schrikken, genieten van de sfeer en bovenal de hapjes en drankjes! Heerlijk. Ik kan uren vertellen over  Haunted Castle. Maar ga volgend jaar gewoon zelf!

 

Walibi Fright Nights.

Ja hier laat ik vink nog ff wat typen. Die was er ook.

Behalve dat ik vond dat de achtbanen toch elk jaar hetzelfde zijn en de wachtrijen net zo lang. De spookhuizen vet gedaan zijn (eerste keer Fright night. 6de keer walibi/6flags). Schrikken of angst zat er voor mij niet in maar ik keek me ogen uit hoe vet ze dat wel niet gedaan hebben met zelfs de simpelste dingen. Probs! Volgend jaar weer?

NEE! Waarom nie dan? Nou.. €40 om walibi op te komen. tja geen probleem het is een groot park veel attracties. Dat kost geld. Maarrr ik had er nog een R.I.P. pas bij (€30). Dat betekent dus bij elk spookhuis de (soms wel een 2,5(!) uur durende) wachtrij skippen. Maar met die kaart kom je elk spookhuis maar 1 keer in… Dat is veelste duur voor iemand die alleen maar komt omdat het supervet is. En niet voor de echte thrills zoals de meeste. En ja alsnog €40 afkletsen om 2 keer een wachtrij te staan en 2 spookhuisjes (die elk jaar hetzelfde zijn) te zien? No thanks.

Haunted castle is de entree sowieso onder de €13,- voor 4 spookhuizen, Griezelen, Goedkoper eten en drinken enz. enz.

Nu wachten op het stukkie van Vink 😉

Geschreven door: kpiet

Geen reacties

Laat een reactie achter

X