Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Religie /Hollandse glorie in de States II

Blog

Hollandse glorie in de States II

Lang leve de hotdogs, pizza’s, pepsi’s, hamburgers en Chuck E. Cheese’s! Ik ben in de States! Je kent ‘t vast wel via de Hollywood films, zo’n grote speelhal met computerspelletjes. Gooi er een muntje in en win zoveel mogelijk tickets!! Afgelopen woensdag mocht ik als counselor mee met de B’s ( 9 – 11 jarige kinderen). Ik vond het volgens mij nog spannender dan de kinderen zelf, kon bijna niet wachten!

Ik ben hier gekomen met de intentie om zoveel mogelijk van de Amerikaanse cultuur te leren, dus Chuck E. Cheese’s (zoals deze speelhal heet) hoort daar absoluut bij! Samen met 4 andere begeleiders en 26 kinderen gaan we op pad. Met z’n allen de schoolbus in, anderhalf uur rijden (trust me, anderhalf uur is lang met 26 over-energieke kids) en daar zijn we dan! Chuck E. Cheese’s is een goedkope imitatie van Mickey Mouse. Een muis met grote oren die om de 20 minuten hetzelfde repetoire afspeelt! And I loved it!

Het is precies zoals je in de Amerikaanse films ziet. De kinderen krijgen een bekertje met muntjes en zijn voor 2,5 uur verdwenen tussen alle speelautomaten. Als lunch krijg je vette druiperige cheese en pepperoni pizza. Voordeel in Amerika is toch wel dat je zoveel soda’s (drinken) mag pakken als je wilt. Maakt die vage pizza toch weer goed!

Aangezien ik mijzelf als groot kind beschouw nam ik ook een bekertje met muntjes en ging op weg naar de voor-kinderen-geschikte gokmachines. Na zo’n 30 minuten spelen was ik al m’n muntjes kwijt. Op zoek naar een pinautomaat in nabij gelegen winkelcentrum, geld pinnen en weer verder spelen! Al met al heb ik voor 5 dollar gespeeld en een Mr. Potato Head gewonnen!! Zeker die 5 dollar waard! Leuke dag gehad, kinderen (incl. Mijzelf) hebben zich super vermaakt en waren doodmoe op de terugreis (thank God!)

Oftewel… doe mij maar vaker field trips met de groepen! Het leuke aan Camp Knickerbocker is dat ze regelmatig op ‘field trips’ gaan. Ben afgelopen maandag naar het circus geweest, woensdag Chuck E. Cheese’s (my all time favorite) en donderdag naar YMCA State Camp. Op die manier zie ik een hoop van de omgeving, maar leer ik ook de kinderen en begeleiders beter kennen.

Volgende week hebben we de Olympics…. Wordt leuk!! Meer vertel ik niet, moet je volgende week maar lezen!

See ya later alligator!
Jolanda Spierenburg

Jolanda Spierenburg verblijft voor een periode van zeven weken als campcounselor in Boothbay, State of Maine USA. Het YMCA Katwijk onderhoudt al ruim tien jaar een partnership met de YMCA van deze plaats. Het organiseren van fietskampen, het uitwisselen van ideeen, maar dus ook het uitzenden van campcounselors naar Amerika is wat deze commissie doet.

Voor een kleine indruk kun je kijken op www.boothbayharbor.com of de site van de lokale www.brymca.com.

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X