Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Holland Rijnland verlengt contract coöperatie Jeugd- en Gezinsteams met één jaar

Blog

Holland Rijnland verlengt contract coöperatie Jeugd- en Gezinsteams met één jaar

De gezamenlijke gemeenten binnen Holland Rijnland hebben de intentie uitgesproken om het contract met de coöperatie Jeugd- en Gezinsteams met één jaar te verlengen. Via de jeugd- en gezinsteams krijgen inwoners van een gemeente toegang tot jeugdhulp. Zij kunnen hier terecht met vragen over opgroeien en opvoeden. De teams bieden ook lichte vormen van jeugdhulp.De jeugd- en gezinsteams zijn onderdeel van een coöperatie, die uit een aantal jeugdhulpaanbieders bestaat. Het huidige contract met de coöperatie loopt eind 2019 af. Met het nieuwe contract zetten gemeenten en de coöperatie hun samenwerking tot 2021 voort en voeren – waar mogelijk – verdere verbeteringen in de toegankelijkheid tot jeugdhulp door.

De wens van gemeenten om de toegang beter te regelen, valt hiermee op logische wijze samen met het moment dat er nieuwe contracten worden afgesloten met de jeugdhulpaanbieders over het jeugdhulpaanbod. Ook deze contracten lopen eind 2020 af.

Gemeenten willen de zorg dichter bij de leefwereld van de kinderen en het gezin organiseren. De colleges in de Leidse regio (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude) willen bovendien meer sturen op de jeugdhulp in de Leidse regio, zij zijn om die reden van plan voor de gemeentelijke toegang per 2021 een nieuwe opdracht in de markt te zetten. De gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Nieuwkoop en Teylingen beraden zich nog over het vervolg na het aflopen van de contracten per 1 januari 2021 en verder.

Persbericht Holland Rijnland

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X