Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Hoera, het is herfst!

Blog

Hoera, het is herfst!

Het zal je niet ontgaan zijn, de herfst staat weer voor de deur. De vraag is, doe je open of laat je hem buiten staan?

1. Zomerse herfst & Herfstige zomer.

Het lijkt erop dat dit hand in hand gaat, de herfst en de zomer vloeien in elkaar over en soms in een andere richting
dan we zouden willen. De ene dag kan het regenen als een moesson en de andere dag vallen de mussen dood van het dak. Dit is natuurlijk vervelend omdat je niet weet waar je aan toe bent. Moet je nu je korte broek aan of neem je je regenpak mee? Kon het maar de hele zomer 25+ graden zijn, tot 21 September, de dag dat de herfst z’n
intrede doet. Dan mag het gaan regenen, koud worden etc, maar dat gaat niet gebeuren. We klagen er elk jaar over terwijl we weten dat, zolang we in dit kikkerlandje wonen, dit de manier is hoe het zal blijven gaan.

2. Geniet van de buitenlucht.

De dagen worden korter, dieren bereiden zich voor op de winterslaap en de mensen trekken massaal naar binnen. Voor velen mensen is dit dan ook een treurig moment voor andere weer een opluchting, geen last meer van de hitte en ook de plakkerige nachten behoren tot het verleden. Maar er is wel wat anders waar iedereen mee te maken krijgt en dat is de najaarsdip. Hoe kan je die het beste bestrijden? juist! door naar buiten te gaan! Geniet van
de mooie kleuren en heerlijke geuren die de herfst met zich meebrengt. Ga een wandeling maken, lekker sporten of je huis herfstklaar maken. Want in de herfst krijgen we minder zonlicht en dat gaan we merken, ons lichaam heeft dan tekort aan vitamine D. En aangezien de dagen korter worden en we vaker binnenblijven zullen we minder van deze vitamine aanmaken en dan gaan we ons neerslachtig voelen.

3. Kleuren en geuren

Is het je eigenlijk weleens opgevallen hoe mooi de herfst is? De bladeren kleuren oranje, rood, geel, bruin en de lucht lijkt net een schilderwerk van Picasso. Hoe wonderlijk is het dat de natuur over deze kleuren bezit en ze eigenlijk alleen in het najaar laat zien. Als je een stukje door het bos loopt zal je merken dat er oase van rust heerst, dit omdat de meeste dieren in hun winterslaap zijn en anderen op vakantie zijn naar het zuiden. het lijkt wel of de natuur even in een sleep-mode zit, in de zomer draait het op volle toeren maar in de herfst is alles bedolven onder een deken van rust en oranje bladeren.

Kortom: blijf in beweging ga lekker naar buiten, geniet van wat moeder natuur te bieden heeft en versla de najaarsdip! (Of boek een heerlijke vakantie naar het zuiden en kom pas terug in april.)

Geschreven door: Tuinkabouter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X