Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/D66 /Hoe D66 Katwijk meer schone energie wil opwekken om het klimaat te verbeteren

Blog

Hoe D66 Katwijk meer schone energie wil opwekken om het klimaat te verbeteren

De inzet om onze gemeente CO2– en energieneutraal te maken moet beter, aldus D66 Katwijk. D66 roept alle partijen op na de verkiezingen de handen ineen te slaan om meer schone energie op te wekken in de gemeente en serieus werk te maken van een CO2– en energieneutrale gemeente.

‘Als ieder huis in onze gemeente tien zonnepanelen zou plaatsen, dan is de gemeente CO2-neutraal,’ aldus lijsttrekker Ralf Boland. ‘Ook zijn er nog veel plaatsen waar inwoners in zonne-energie zouden kunnen investeren’. Om investeringen mogelijk te maken moet het makkelijker worden om in Katwijk een lokale energie-coörporatie op te richten. Ook wil D66 alleen nog gasloos bouwen bij nieuwbouw projecten en windturbines voor de kust zijn voor D66 geen probleem.

Het moet nu gebeuren
De afgelopen periode is veel gedaan om Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg duurzamer te maken. Boland: ‘Als ik door de gemeente fiets zie ik steeds meer zonnepanelen, dat is mooi. Maar naast het plaatsen van zonnepanelen, moeten ook veel oude huizen beter geïsoleerd worden om verspilling zoveel mogelijk tegen te gaan. We zien dat Dunavie de huurwoningen langzaam verduurzaamt, maar kan dat niet sneller?’

Daarnaast biedt de gemeente sinds enige tijd een woningscan aan, waarmee huiseigenaren inzien waar ze in kunnen investeren. Daar kan tegen een lage rente een lening voor worden aangegaan. Per jaar kunnen slechts 66 mensen daar gebruik van maken. Wat D66 betreft wordt de energiescan uitgebreid.

‘Goed klimaat’ is een van de belangrijkste speerpunten van D66. Daar blijven we ons voor inzetten. Dat kan D66 niet alleen. We gaan graag het gesprek aan met inwoners, ondernemers en alle partijen om de gemeente eerst CO2-neutraal en in 2030 energieneutraal te maken. Hoe we dat nog meer willen gaan doen? Bekijk onze website, onder ‘De toekomst zeker stellen’: www.d66katwijk.nl/standpunten.

Ingezonden door: D66 Katwijk

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X