Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Het Kruithuisje ontploft tijdens SKA/NYE 15/16

Blog

Het Kruithuisje ontploft tijdens SKA/NYE 15/16

Het Kruithuisje ontploft met Delusional, Them Novelist, Iron Jeremy, Whalehunter, Trabant, A Minor Problem, Meadows en The Legs.

Wegens het daverende succes van vorig jaar krijgt het Punk- Metal en ‘Herrie’ bands stage ‘Het Kruithuisje’ een upgrade.  Deze keer niet vanuit een kleine zeecontainer, maar vanuit een wat grotere tent op het terrein. Dit moet natuurlijk gevierd worden met een dijk van een line-up aan lokale, regionale en (inter)nationale herriebands en andere kunstenmakers.

 Als eerste band staat de jonge Katwijkse melodic metalcore band Delusional op het programma. Deze boys maakten het afgelopen jaar een enorme groei door en mogen dat laten horen in Het Kruithuisje.

Van de herrie koelen we af naar de nieuwe electro-band  Them Novelists. Wat de band nu precies doet is onduidelijk, maar de nummers op hun soundcloud klinken als een genot voor je troebele herrie oor. Het drietal gaat van House naar New Wave en weer terug. Prima dansmuziek zonder het rauwe randje kwijt te raken. 

Terwijl je nog nadeint op de beats en grooves van Them Novelists, knalt er een mix van twee Duitse bands je gezicht in waar je je schrap voor moet zetten. De bands Iron Jeremy en Whalehunter komen hard en rauw en laten niet veel van je hebben en houwen over. Knallen!

Tijd voor de standaard cheesy coverband in de opstelling. De Katwijkse gelegenheidscoverband Trabant bestaat uit leden van Lekker Bezig, Stabbing Device en die lelijkerd met die bril van ZU5E. Dit belooft een doldwaze show te worden met covers, verbouwingen en gekke dansjes. They say jump, You ask how high!

Van de doldwaasheid van Trabant is het een kleine stap naar de feestelijke punkrock van de band A Minor Problem. De band speelt Punkrock zoals het hoort, kort, strak en luid, en schroomt niet om samen met het publiek volledig uit hun dak te gaan. 

Poster-Kruithuisje

Hoe later en donkerder het wordt, des te donkerder de muziek. Een prima moment voor de band Meadows om met hun doom/hard/metalcore te zorgen voor een diepzwarte rand om een verder gezellig feestje. Stuk voor stuk aardige gasten verder, maar hun muziek is ronduit angstaanjagend. 

Het gezegde gaat, ‘een feest is geen feest als Celine Dion niet is geweest’. Doch, Celine Dion is wat duur en en klinisch dood,  vandaar dat de keuze snel viel op de band The Legs uit Noordwijk. De band is een nieuwkomer van jewelste en zal afsluiten met een fijne mix tussen 60’s psychedelic en 70’s  Hardrock.

Een waardige afsluiter voor een heerlijke nacht Punk- Metal en andere ‘Herrie’ bands. Herrie zoals herrie ooit bedoelt is: Old Skool Scum Style!!

 

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X