Mixtape.

Nieuw!

Blog

Het Klikbeet Debat

Jongerendebat 24 maart vanuit de Zintuigfabriek.

De landelijke verkiezingen zitten er op, maar volgend jaar 22 maart mogen we weer gaan stemmen. Dan zijn de Gemeenteraadsverkiezingen aan de beurt. En wat ons betreft is de campagne nu al begonnen! Daarom organiseert PodKat in samenwerking met Kattuk.nl en een groepje van drie Havo 5 leerlingen (Pieter Groen) het Het Katwijks Klikbeet Debat. Het debat zal plaatsvinden op woensdag 24 maart om 21.00 uur vanuit de Zintuigfabriek. Je kunt de livestream volgen op het YouTube kanaal van PodKat en via de Facebook van Kattuk.nl.

Het debat
Tijdens het Klikbeet Debat zullen alle Katwijkse partijen aanwezig zijn. Het is de bedoeling dat er twee groepjes van 4 en één groepje van 3 gevormd wordt. Aan elke groep wordt een stelling voorgelegd waarover gedebatteerd wordt. Tussen de discussies door komen er fragmenten waarin uitleg wordt gegeven, door PodKat en de 5 Havo leerlingen, over politiek en de stellingen die aanbod komen.

De Stellingen
Voor het aankomende debat zijn er drie stellingen bedacht die naar voren komen; de politiek moet zich niet bemoeien met openingstijden van winkels, de gemeente moet meer faciliteiten en budget beschikbaar stellen voor de “normale” jongeren en acceptatie en tolerantie van minderheden moet hoger op de agenda.

Vooruitzicht
Dit is het eerste (jongeren) debat in een lange reeks, want kattuk.nl is van plan om in samenwerking met meerdere organisatie verschillende debatten te organiseren. De debatten zullen plaats vinden midden/eind dit jaar en begin volgend jaar, met als klap op de vuurpijl een groot debat in de Schuit net zoals in 2018.

 

Illustratie door stagiare Sabine

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X