Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Het fiasco dat ‘Feest aan C’ heet

Blog

Het fiasco dat ‘Feest aan C’ heet

Het heeft lang op zich laten wachten, maar sinds november heeft Katwijk ein-de-lijk een nieuwe kroeg erbij! De tent stond bij de opening bomvol. Een heel nieuw café met een mooie, moderne aankleding en leuk – blond – barpersoneel. Niet voor niets kreeg Feest aan C lovende reacties. Maar nu, een paar maanden later, lijkt Feest aan C een stuk minder succesvol.

De eerste weken (en dan vooral het eerste weekend) stond de nieuwe kroeg stampvol, maar daar is inmiddels niets meer van te zien. Op de gemiddelde zaterdagavond staan er rond kwart voor 1 ruim 20 mensen. Dan is natuurlijk de grote vraag: waar ligt dit aan?

Is Katwijk niet toe aan een kleine versie van de ’19’? Hangt er gewoon geen sfeer? Is het toch echt te klein of is er gewoon geen donder aan? Wij denken dat het een combinatie van is. Katwijk is niet klaar voor een te klein, te hip en te modern café. Katwijkers hangen graag in een oude rokerige karakteristieke kroeg of ‘club’. ‘Feest aan C, daar ga je in je blouseje met je kraag omhoog heen om gezien te worden’, aldus iemand die anoniem wenst te blijven.

Zegt dit nou wat over Feest aan C of over de Katwijkers zelf? We laten dit maar in het midden. We hebben wel een gouden tip (voor het geval het flopt…): maak er een loungebar van met een (lunch)kaart. Een soort kleine ‘Blush’. Grote kans dat je hier wel omzet mee draait.

Oh, maar als jij op je zaterdagavond nou lekker rustig aan de bar wil hangen, dan zit je goed in Feest aan C hoor! (En ook als je een foute date hebt waar je niet mee gezien wilt worden;)

Geschreven door: Belle

Comments: 12

 • blondie

  Beantwoorden 17/01/201220:51

  Het is idd een kut tent!!!!

 • Aagje

  Beantwoorden 18/01/201210:46

  Ik vind het wel knap dat men het probeert. Zit een hoop tijd, energie en geld in zoiets wat nu hard weg aan het spoelen is. Is nooit leuk denk.

  Verder vind ik het wel knap dat de algemene toon is dat niets kan hier, dat we te kort komen en het CU als (letterlijke?) Godfathers van Katwijk het plezier aan alle kanten inkorten…
  Maar nu komt een ondernemer met een voor Katwijk nieuw concept en wat zie je? Het valt als een kaartenhuis in elkaar.
  De monden schreeuwen om vernieuwing, de schouders worden opgehaald met een frons van ‘ja, dat weet je! In Kattuk ken niks anders’, maar de daden spreken een heel andere taal. De ‘stappen’ die uitgaande jongeren nemen in Katwijk zie je al jaren en veranderen blijkbaar totaal niet.
  Hier is natuurlijk niets mis mee, begrijp me goed. Maar ik vind het soms wel eens vermoeiend worden om weer een paar verwende schreeuwerds te horen die met de mond stads willen zijn, maar ondertussen heerlijk Kattukse daden bezitten.

  (oh ja, ik heb geen reet met de FaC te maken, ben er nooit geweest en zal er nooit komen. neemt niet weg dat de ondernemer in kwestie een droombeeld had die niet uitkomt, en dat is jammer maar helaas)

 • Arno

  Beantwoorden 18/01/201211:29

  Wat reacties via Twitter.

  @Karin4music
  @kattuknl @Sjondemol lol, dat laatste stukje over die date doet t em! #ikmoestlachen

  @markvlieland 13u
  Geinig #artikel op @kattuknl maar onderbouwd?!? Laatste alinea is #goed ….;)! #feestaanc ,doe mij de #blauwebock maar yfrog.com/obonbxnj

  @mdevreugd 13u
  Love of or hate it RT @kattuknl Nieuw op Kattuk.nl: Het fiasco dat ‘Feest aan C’ heet – kattuk.nl/Cx5 #KattukNL

  @avdz87
  @kattuknl @marteineken Duidelijk van horen zeggen… Anonieme reacties en ‘ervaren’ tips? Heel jammer dit kattuk.nl! #fail

  @Marteineken
  @kattuknl van horen zeggen of gedegen onderzoek?

 • Arno

  Beantwoorden 18/01/201211:32

  Btw: deze review is een mening. Ben je het er niet mee eens, laat het dan weten in de comments. Wil je een stukje schrijven over hoe fantastisch Feest aan C is, ook goed. Mailen naar info@kattuk.nl Wordt ook geplaatst. Dusss..

 • Aagje

  Beantwoorden 18/01/201211:42

  Dat is inderdaad overduidelijk te lezen in het stukje Arno. Vind het ook een goed stukje moet ik zeggen. Al begrijp ik dat betrokkenen de titel lichtelijke teleurstellend vinden hahaha

 • mr. @

  Beantwoorden 19/01/201216:39

  Heeft Belle ook voorstellen voor de inrichting van de nieuwe Schuit. Of heeft ze ideeën voor de programmering van het nieuwe theatercafé in de Voorstraat. Misschien kan ze de Zeejachthaven nieuw leven inblazen, of input geven bij de ontwikkeling van de parkeergarage/boulevard? Vooraf dan, niet achteraf…

  En die loungebar met lunchkaart kan niet fout gaan natuurlijk!

  • Belle

   Beantwoorden 19/01/201218:09

   Als ze me de inspraak geven 😉

 • Aagje

  Beantwoorden 19/01/201220:46

  Hahaha, ’t meisje constateert in de eerste twee alinea’s alleen maar… In de derde alinea stelt ze vragen die de baas vast ook stelt en in alinea vier geeft ze na een vraag een gouden tip.
  En in alinea 5 geeft ze een grappige noot in het droevige verhaal… Zo slecht is het niet geschreven hoor.
  Of komt het misschien iets te dichtbij meneer apenstaart? Kun je misschien als semi-anonieme bron optreden?

 • red dog

  Beantwoorden 26/01/201220:23

  Ben er zelf nog niet geweest, maar als ik het zo hoor is het de perfecte tent om lekker na te borrelen na een hapje eten met je vrienden. Het tijdperk Blauwe Bock en Stairs ligt al een poosje achter me, dus dit lijkt me de ideale tent voor de 35+er die geen zin meer heeft in stampvolle kroegen waar je elkaar niet kunt verstaan en met publiek wat je vanwege het leeftijdsverschil niet meer herkend. Ik ga binnenkort de sfeer maar eens proeven denk. Misschien is het gericht op een andere doelgroep maar daar komen we dan wel weer achter 🙂

  • blondie

   Beantwoorden 27/01/201222:15

   Hoi red dog, als je der bent geweest, wil ik graag jou mening horen!

   • red dog

    Beantwoorden 28/01/201223:03

    Blondie, ga ik doen. Zodra ik oppas heb, ga ik er een keer heen.

Laat een reactie achter

X