Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Het A-team gaat weer herstarten

Blog

Het A-team gaat weer herstarten

Sport en bewegen voor autistische jongeren van 8-16 jaar

Sporten, Bewegen en ontmoeten is belangrijk voor iedereen. Voor iemand met autisme kan dit lastig zijn, maar kan het een groot en belangrijk verschil maken in zijn/haar leven. Gebleken is dat de doelgroep met autisme sinds de Corona pandemie nog meer moeite heeft met het vinden van een passende (beweeg) activiteit. Daarom gaat Welzijnskwartier het A-team weer heropstarten.

Het A-team is in 2017 opgestart met als doel om autistische jongeren (8-16 jaar) in beweging te krijgen en elke week in aanraking te laten komen met verschillende beweegvormen. Dit alles om ooit misschien de stap te kunnen maken naar een regulier of passend beweegaanbod. Het A-team is een groepje met gelijkgestemden die wekelijks buiten een uurtje op een sociale manier met elkaar bezig zijn. Dit kan zijn 1 op 1, of in groepsvorm. Hiermee wordt een bepaalde weerbaarheid en acceptatie opgebouwd. Beweegvormen kunnen onder andere zijn: atletiek, bootcamp, yoga, etc

Woon je in de gemeente Katwijk en ben je benieuwd naar het A-team. Heb jij autisme of ken jij iemand voor wie deze beweegactiviteit geschikt zou kunnen zijn. Laat dit dan weten via Jeffreydrost@welzijnskwartier.nl of neem contact op via 06-57882682.
Bij genoeg aanmeldingen kan de activiteit worden ingepland.

Let op: van ouders en begeleiders wordt een actieve rol verwacht in de organisatie van de activiteit. Ouders en/of begeleiders dienen altijd aanwezig te zijn.

Geschreven door:Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X