Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Help misdaad bestrijden. Meld je aan bij Burgernet! #katwijkveilig

Blog

Help misdaad bestrijden. Meld je aan bij Burgernet! #katwijkveilig

Iedereen kan het wel eens meemaken. Een vriend wordt bedreigd met een mes, een bekende is beroofd, een kind uit je buurt vermist, een overval in jouw straat of een aanrander actief in de wijk.

Zwaar k*t natuurlijk en voor je het weet durft/mag niemand meer de straat op.

Gelukkig kan jij helpen Katwijk veiliger te maken. Elke jongere vanaf 16 jaar kan helpen om de daders te pakken!! Help misdaad bestrijden en meld je aan bij Burgernet. Dat kan via de website of door een formulier in te vullen.

Hierna vind je meer info.

Wij van Kattuk.nl hebben ons natuurlijk allemaal al aangemeld!

Wat is Burgernet?
Op Facebook zie je elke dag berichten voorbijkomen over vermiste personen, mishandelingen, diefstal of beroving.

Stel je voor dat iemand iets ergs overkomt in jouw buurt? Wil jij dan helpen de misdaad te bestrijden? Gewoon vanuit je eigen huis, op straat of op school een auto, vermist kind of dader(s) opsporen.

Via Burgernet kan dit. Je werkt samen met de gemeente, de politie en de inwoners aan veiligheid in je buurt.

Hoe meer mensen aan Burgernet meedoen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord. Klik HIER om je aan te melden.

Burgernet: the movie

Hoe werkt Burgernet?
De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld diefstal, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van signalement van de dader(s) of het voertuig.

Wanneer je ben aangemeld bij Burgernet krijg je een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.

Je ontvangt alleen een oproep wanneer er iets gebeurd is in jouw buurt. Burgernet gaat hierbij uit van de gegevens waarmee je bent aangemeld. Niet van de locatie waar jij je op dat moment bevindt.

Als je informatie hebt over een Burgernetactie die je ontvangt via de sms of een ingesproken bericht dan kan je dit doorgeven via 112 bij spoed of via 0900-8844.

burgernet-002 (1)
Afloopbericht
Een Burgernetactie duurt meestal een uur. Hierna wordt de actie afgesloten en ontvang je een afloopbericht. De politie blijft hierna nog wel zoeken. Je kan na afloop van de actie ook nog informatie doorgeven.Je kan dan niet meer bellen met 0800-0011.

Informatie kan je dan doorgeven via 0900-8844. Bij spoed bel je 112.

Geen gevaar
Burgernet brengt jou niet in gevaar. Er wordt alleen gevraagd informatie door te geven, niet om zelf te handelen.scan Eric Peter van der Wal. Pluis Burgernet tav Gert Mijer 16-01-2012

Burgernet werkt!
Dankzij Burgernetacties zijn veel zaken opgelost. Ook in de gemeente Katwijk werkt Burgernet goed.

Hieronder vind je een paar voorbeelden van succesvolle Burgernetacties:

Vermiste vrouw uit Katwijk teruggevonden.

Meisje van 7 jaar vermist van de Voorstraat in Katwijk

Vermiste man Katwijk terecht

Burgernetapp
Burgernet heeft ook een gratis app voor Google Android en Apple. Voor het gebruik van de Burgernetapp is het aanmelden als Burgernetdeelnemer niet nodig.

Waar aanmelden?
Ben je 16 jaar of ouder dan kan je aanmelden voor Burgernet  via de optie aanmelden Burgernet in de app of via het aanmeldformulier op de website. De vrijwilligers van Kattuk.nl en een aantal jongeren uit de jongerencentra in de gemeente Katwijk hebben zich al aangemeld! Meld jij je ook aan?

Je kan je ook aanmelden door een formulier in te vullen in een van de jongerencentra en deze daar in te leveren. Daarnaast gaan stagiaires van Kattuk.nl de straat op en langs evenementen om zoveel mogelijk aanmeldingen te krijgen.

Meer informatie?
Voor meer informatie kan je terecht op de website www.burgernet.nl. 

Kattuk.nl zet zelf ook altijd Twitter en Facebook in voor getuigenoproepen van politie. Dus volg @KattukNL en like facebook.com/kattuknl om altijd op de hoogte te zijn en mee te helpen Katwijk veiliger te maken.

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X