Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Hbo-ICT Studie bij een bedrijf in de praktijk

Blog

Hbo-ICT Studie bij een bedrijf in de praktijk

Laat je informeren op de open dagen

Op donderdag 15, dinsdag 20 en woensdag 21 april kan elke geïnteresseerde student vrijblijvend informatie krijgen over het studeren aan de ICT Praktijk Academie. De hbo-opleiding met locaties in Gouda en Leiden is uniek in zijn soort omdat het studeren op hbo-niveau met praktijkervaring combineert gedurende de 4 jaar.

De ICT Praktijk Academie is geen gewone hbo-opleiding. Het is een opleiding voor studenten die geen vier jaar willen wachten tot ze in praktijk mogen brengen wat ze hebben geleerd. Een Bachelor Informatica voor aanpakkers. De opleiding gaat in september van dit jaar zijn derde jaar in. De school is gestart in Gouda. Vanaf het komende schooljaar wordt ook lesgegeven op een locatie in Leiden.

Vier dagen bij een bedrijf, een dag op school
De erkende hbo-studie wordt inhoudelijk verzorgd door NCOI en Computrain. De studenten starten met een introductieprogramma en twee maanden bootcamp. Daarna gaan ze vier dagen per week aan de slag bij een leerbedrijf in de regio, terwijl ze ook één dag per week les krijgen. De studiebelasting thuis is ongeveer acht uur wekelijks. Na het succesvol afronden van de opleiding hebben de studenten het hbo-diploma Bachelor Informatica op zak. Met dat diploma zijn de kansen op arbeidsmarkt gigantisch groot.

Doorstromen en omscholen
Een ict-vooropleiding is niet nodig. De studie is er voor doorstromers en voor hen die willen omscholen. Aanpakkers die hun mbo-, havo- of vwo-diploma hebben gehaald en twijfelen tussen doorleren of aan het werk gaan vinden in deze school de, voor hen, perfecte combinatie. Daarnaast leert de ervaring dat de studie ook voor hen die zich willen laten omscholen een mooie optie is. Deze groep wil geen vier jaar terug de schoolbanken in, maar is wel vastbesloten om het ‘te gaan maken’ in de ict.

Informatie
Informatie over de unieke opleiding wordt (digitaal) gegeven op de open dagen op 15, 20 en 21 april. Op alle drie de dagen zijn er twee tijdstippen waarom via Zoom kan worden ingelogd. Opgeven voor de Zoom-sessies kan via de website van de school, www.ictpraktijkacademie.nl

Voor meer informatie kan worden gemaild naar info@ictpraktijkacademie.nl of gebeld naar rector Jan de Laat 06-24856969.

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X