Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Grow the F*** up

Blog

Grow the F*** up

Kattuk.nl bestaat vandaag 18 jaar, daarom een nieuw blog van Prep over volwassen worden.

Op den duur worden we allemaal oud… en volwassen. En als we dan kijken naar het betalen van belasting, stemmen en alcohol drinken etc. dan zijn we op onze 18e al volwassen. Maar hebben we het over echt volwassen zijn en je verantwoordelijkheid kunnen nemen dan zal dit bij iedereen anders zijn. De één gedraagt zich nou eenmaal wat langer als een debiel dan de ander.

En waarom zou je je überhaupt volwassen willen gedragen, toch? Voor ons, als ik mag spreken voor veel jongeren, is volwassen worden ook vaak te koppelen aan het krijgen/hebben van een saai leven en allerlei verantwoording waar we helemaal niet op zitten te wachten. Niet echt iets om naartoe te streven dus.

Volwassen worden is sowieso een hele opgave. Het begint volgens mij namelijk al bij de beslissing voor en vervolgopleiding die je als jongere moet maken. Een besluit wat jouw volwassen leven gedeeltelijk zal bepalen. En als je dan eenmaal denkt alles een beetje op een rijtje te hebben, ben je ineens in de twintig en moet/wil je een huis gaan vinden. Nou succes daarmee!

Momenteel zie ik in mijn ‘bubbel’ onwijs veel jongeren snel volwassen worden. De een is net vader geworden, de ander is zwanger, er gaat in het buitenland gestudeerd worden en noem zo maar op. En ik kan het ze niet kwalijk nemen, want ik denk ook aan mijn toekomst. Een huis en tuin aan het water, hond of kater. Wat voor werk wil ik gaan doen en of ik nu al moet gaan sparen voor de ‘uitzet’?

Het is vallen en opstaan, uitvogelen waar je goed aan doet en jouw plekje in deze harde wereld ontdekken/veroveren. Maar uiteindelijk groeien en bloeien we allemaal op.

Liefs,

Prep 🙂

Geschreven door:   PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X