Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Grote opkomst bij stralende Street4You! op De Skate in Rijnsburg

Blog

Grote opkomst bij stralende Street4You! op De Skate in Rijnsburg

De 3e editie van de door Welzijnskwartier georganiseerde Street4You! Straatspeeldag op de skatebaan in Rijnsburg was wederom een groot succes. Mede dankzij het heerlijke weer en het uitgebreide aanbod van sportieve en culturele activiteiten waren meer dan 200 kinderen van 6 tot 14 jaar op het evenement afgekomen. Zij deden vol overgave mee aan activiteiten zoals: nail art, schminken, graffitti, straatvoetbal, skaten, Free running en nog veel meer.

De sfeer zat er gelijk vanaf het begin goed in en de kinderen en hun ouders hadden het prima naar de zin. De hele middag stonden er rijen dik kinderen te wachten om mee te kunnen doen. Ook aan de inwendige mens was gedacht. De hele middag konden de kinderen, onder begeleiding van een kok, gezonde smoothies, salades en wraps maken van verse ingredienten.

Het stimuleren van gezonde voeding, voldoende beweging, culturele vrijetijdsbesteding en vrijwilligerswerk onder kinderen en jongeren alsmede het bevorderen van de leefbaarheid in de wijken zijn zaken waar Welzijnskwartier zich al jaren voor inzet. Daarom hadden de jongerenwerkers, opbouwwerkers en de combinatiefunctionarissen Sport en Cultuur van Welzijnskwartier de handen ineen geslagen om samen met vrijwilligers van o.a. tienercentra, ouders, stagiairs, lokale sporters en kunstenaars een mooi programma van culturele- en sportieve activiteiten neer te zetten op de Skatebaan in Rijnsburg.

Street4You! is een wijkgerichte activiteit waarbij de opzet is dat de jeugd deel kan nemen aan activiteiten die in de straatcultuur “hot” zijn. Bewegen en gezonde voeding vormen een belangrijke invulling bij deze opzet. Daarnaast is eigen inzet een belangrijke pijler bij deze activiteit. Street4You! wordt voor en door jongeren georganiseerd. Ruim 15 tieners van de diverse tienercentra van The factory hebben hard hun best gedaan om het evenement tot een succes te maken. Onder de begeleiding van de medewerkers van Welzijnskwartier hebben de tieners bijvoorbeeld geholpen bij het verspreiden van flyers en posters, klaarzetten van materialen, opruimen en natuurlijk de uitvoering van de activiteiten zelf.

Uiteraard willen wij de winnaars van het skate-en voetbaltoernooi nogmaals in het zonnetje zetten. De winnaars van het skatetoernooi waren:Bij de Dames: 1e plek Lisa star en 2e plek Lynette Driebergen. Bij de Heren:1e plek Aron van Egmond en 2e plek Rick Hoek. Bij het voetbaltoernooi ging het team Yolo swag er met de hoofdprijs vandoor.

De medewerkers van Welzijnskwartier en alle andere betrokkenen kijken terug op een zeer geslaagde straatspeeldag in Rijnsburg die volgend jaar zeker een vervolg gaat krijgen. Maar eerst zijn de andere dorpskernen van Katwijk aan de beurt, hier zullen de komende maanden ook straatspeeldagen worden georganiseerd.

Meer informatie over Street4You!, het jongerenwerk, het opbouwwerk en de combinatiefunctionarissen Sport en Cultuur van Welzijnskwartier is te vinden op www.welzijnskwartier.nl 

Hierna de foto’s

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X