Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Bevrijding /Grote belangstelling voor officiële opening Foto-expositie ‘Dit mag nooit meer’ in Scum

Blog

Grote belangstelling voor officiële opening Foto-expositie ‘Dit mag nooit meer’ in Scum

Kort verslag en foto’s

UPDATE 22-6: de expo was een groot succes met in totaal 200 bezoekers. Heb je t gemist? Over een aantal maanden staat de expo in de hal van het gemeentehuis

Gisterenavond (19 juni) was de officiële opening van de foto-expositie ‘Dit mag nooit meer’ in Scum. Een indrukwekkende expo met een selectie foto’s die Wesley Mastenbroek heeft gemaakt tijdens het bezoek aan Auschwitz met een groep jongens en meiden vanuit het jongerenwerk van Welzijnskwartier. In het kader van ‘vrijheid geef je door’  zijn Wesley en de andere jongeren echte ambassadeurs van de vrijheid geworden en om hun ervaringen te delen hebben ze de foto-expositie georganiseerd.

Ruim 100 genodigden waren op de avond afgekomen, waaronder – naast vrienden en familie – , ook raadsleden, wethouders, politie en andere belangstellenden. Na een kort welkomstwoord door jongerenwerker Nadine de Koning vertelden de meiden welke enorme indruk het bezoek aan Auschwitz op ze heeft gemaakt en hoe blij we moeten zijn dat we in Nederland in vrijheid kunnen leven. Daarna was het de beurt aan wethouder Adger van Helden om de expositie officieel te openen en konden de bezoekers naar binnen. 

De bezoekers waren zichtbaar onder de indruk van de expositie en alle foto’s werden aandachtig bekeken. Ook van de mogelijkheid om foto’s of een fotoboek aan te schaffen werd door veel bezoekers gebruik gemaakt. De jongeren hebben echt een zeer indrukwekkende expositie in een stemmige bijpassende sfeer neergezet waar ze zichtbaar veel tijd en energie in hebben gestoken. Grote klasse en een mooi voorbeeld voor leeftijdsgenoten. Ze zijn met recht ambassadeurs van de Vrijheid! Daarnaast heeft fotograaf Wesley Mastenbroek aangetoond over een talent te beschikken dat slechts weinigen is gegeven. Hij heeft in fotografie zijn passie gevonden en dat was duidelijk te zien.

Kortom een expositie die je absoluut niet mag missen!! Belangstellenden kunnen vanavond en morgenavond (20 en 21 juni) van 19:30 uur tot 21:30 uur in Scum terecht om de expositie te bekijken en met de ambassadeurs van de vrijheid kennis te maken. Je vindt Scum aan de Noordduinseweg 3 in Katwijk en een bezoek aan de expositie is geheel gratis.

De expositie komt tot stand door een samenwerking tussen jongerencentrum Scum, Welzijnskwartier (jongerenwerk en cultuur) en jongerenwebsite Kattuk.nl. Speciale dank gaat uit naar fotograaf Ted Denies die is mee geweest naar Auschwitz en Wesley heeft begeleidt bij het maken van de foto’s en grafisch vormgever Hans Vink voor het (samen met Wesley) nabewerken en afdrukken van de foto’s. Het bezoek aan Auschwitz is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Fonds1818.

Hieronder een aantal foto’s van de expositie. Alle tijdens de reis gemaakte foto’s zijn HIER en HIER terug te kijken op www.kattuk.nl

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X