Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Groot onderzoek naar seksuele gezondheid van jongeren van start

Blog

Groot onderzoek naar seksuele gezondheid van jongeren van start

Het grote onderzoek Seks onder je 25is deze maand van start gegaan. Het is een onderzoek naar de seksuele gezondheid van jongeren in Nederland. Tienduizenden jongeren vanaf 16 tot 25 jaar krijgen een uitnodiging thuisgestuurd om de online vragenlijst in te vullen. Op ruim 100 scholen in Nederland krijgen jongeren van 13 tot 16 jaar dit najaar de vragenlijst voorgelegd.

Voorlichting en hulp up-to-date houden

Het onderzoek Seks onder je 25e is het vierde onderzoek na edities in 2005, 2012 en 2017. Om een goed beeld te krijgen is het belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren meedoen. Hecht GGD Hollands Midden benadert extra jongeren om te onderzoeken wat er in de regio speelt. Veel beleidsmakers, zorgprofessionals en onderzoekers werken met de cijfers om de voorlichting en hulpverlening voor jongeren te verbeteren. In het eerste kwartaal van 2024 worden de resultaten bekend.

 Welke vragen krijgen jongeren?

Seks onder je 25e gaat over relaties, seksualiteit en gezondheid. Vragen gaan over de houding, de behoeftes en het gedrag van jongeren. Bijvoorbeeld: Ben je wel eens verliefd geweest? Tot wie voel jij je seksueel aangetrokken? Met wie zou je praten als je een probleem had met seks? Gebruikte je wel eens een datingapp? Check jij altijd of de ander ook seks wil? Welk anticonceptiemiddel gebruik je? Ook jongeren die weinig seksuele ervaring hebben worden bevraagd.

Wie voeren het onderzoek uit?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Soa Aids Nederland en Rutgers in samenwerking met Hecht GGD Hollands Midden en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), in opdracht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X