Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Grasshoppers MU14 Nederlands Kampioen!

Blog

Grasshoppers MU14 Nederlands Kampioen!

Afgelopen zaterdag werd in Rotterdam de finale om het Nederlands Kampioenschap voor meisjesteams onder de 14 gespeeld. De Wit-Grasshoppers, onder leiding van Rick Driessen (die coach Ingrid vd Plas verving vanwege vakantie) en Ton Paulides, speelde tegen Eurosped Twente uit Tubbergen.

De Wit-Grasshoppers komt sterk uit de startblokken en laat zien waarvoor ze naar Rotterdam zijn gekomen. Na 5 minuten spelen staat een stand van 12-2 in Katwijks voordeel op het scorebord. Het speltempo is hoog en de bal gaat goed rond. Er wordt vooral gescoord vanuit 1-tegen-1 acties. De 2e periode begint met een stand van 24-6 en laat een zelfde beeld zien. Daarbij levert de full court press de nodige intercepties op waardoor de voorsprong verder oploopt. Via 33-9 halverwege deze periode gaan de meiden rusten bij een stand van 39-15.

 

Beide teams komen in het begin van de 2e helft moeilijk tot scoren. Na 45-17 in de 5e minuut en 51-19 aan het einde van deze periode is het wel duidelijk wie de wedstrijd gaat winnen. Het meegereisde publiek wordt regelmatig getrakteerd op fraaie staaltjes basketbal. Ook de complimenten aan de meiden van Eurosped die ondanks de grote achterstand blijven strijden voor wat ze waard zijn. Over en weer vallen nu de scores en na 64-27 klinkt het laatste fluitsignaal bij een stand van 72-29. De Wit-Grasshoppers MU14 Nederlands Kampioen!

 Een verdiend applaus bij de uitreiking van de kampioensbeker voor deze prachtige teamprestatie. Na MU20 en MU16 betekent dit de derde landstitel voor De Wit-Grasshoppers. ‘Wat een super resultaat’ aldus een trotse voorzitter John Spaan bij de uitreiking van de bloemen.

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X