Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Grafische stagiaire Hanne stelt zich voor

Blog

Grafische stagiaire Hanne stelt zich voorHoi! Ik ben Hanne Buitendijk stagiaire bij het Welzijnskwartier en Kattuk.nl in Katwijk. 
Ik ben 18 jaar. Ik ben op mijn 15de verhuist hier naartoe, nu woon ik in Rijnsburg. Ik ben hiernaartoe verhuist door mijn vaders werk tijdens mijn laatste jaar van het VMBO.  

Na het VMBO had ik de keuze om door te gaan naar Havo, maar hiervoor heb ik niet gekozen. Ik wou graag de basis van vormgeving leren kennen, omdat ik zelf al veel van tekenen hield. Ik was bekend in de klas als het meisje dat altijd zat te tekenen, natuurlijk lette ik wel op!
Ik ben naar het Grafisch lyceum Rotterdam gegaan omdat deze school mij aansprak. Ook is deze school een bekende kunstzinnige school waar je goed gespecialiseerd wordt. Veel leraren verzekerden ons dat er goed omgekeken wordt naar de studenten omdat het een school van hoge kwaliteit is. De school heeft een goede naam voor zichzelf gemaakt.  

Ik doe zelf de opleiding media vormgeving Visual design.

Dit heb ik gekozen omdat de andere keuze meer grafisch en simpeler design was, en dit mij minder aanstond. Visual design had verschillende specialisaties en ik heb visualiseren gekozen. Visualiseren is de specialisatie vooral voor illustratie. Illustratie heeft mij al aangetrokken sinds ik ben gaan tekenen. Een mooie illustratie maken geeft mij voldoening.
Toen ik de opleiding begon had ik in mijn hoofd om graphic novels te gaan maken, dit zit nog steeds ergens in mijn to do list maar ik ben ook naar andere dingen gaan kijken.  

Ik heb een passie voor schrijven ontwikkeld net nadat ik de opleiding ben begonnen. Dit is natuurlijk een groot deel van een graphic novel, maar ik zou ook graag normale boeken willen schrijven. Bij beide de graphic en de normale novels wil ik zelf de illustraties erbij gaan maken.
Maar natuurlijk is een boek schrijven nooit een zekere bron van inkomsten, dus ander illustraties maken voor projecten en andere Visual design opdrachten zijn altijd welkom.  

Nu voor mijn laatste jaar op mijn opleiding loop ik stage bij Welzijnskwartier en Kattuk.nl
Ik heb hier al verschillende leuke opdrachten moeten doen in een leuke werkomgeving. Ik ben dankbaar dat ik in deze rare corona tijden een stage heb kunnen vinden, niet iedereen is dit gelukt. Het is handig als je een stage zoekt om goede contacten te hebben en deze af te zoeken. Mij is het gelukt deze stage te vinden door de Facebook van mijn vader.

Lijkt het jou ook leuk om stage te lopen bij Welzijnskwartier en Kattuk.nl? Als jij graag verschillende leuke opdrachten doet, en als je niet houdt van de druk van een kapitalistische, op winst georiënteerde werkomgeving? Dan is dit een goede plek voor jou. De mensen zijn hier open en hebben plezier in hun werk.

Dus kom je uit Katwijk en zoek je stage?
Laat het weten via info@kattuk.nl!

Er is vanaf februari weer plek voor grafische stagiairs, redactiemedewerkers en zorg en welzijn stagiairs voor MBO
Doe je een HBO-opleiding Social Work, Communicatie of Journalistiek dan kan je gelijk al terecht.

———————————————————————————————————————–

—————————————————————————————————————–

Geschreven door: Hanne Buitendijk

Geen reacties

Laat een reactie achter

X