Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Graffitiproject Hoorneslaan:  ‘Peace, Unity, Love and Havin Fun’.

Blog

Graffitiproject Hoorneslaan:  ‘Peace, Unity, Love and Havin Fun’.

Op maandag 23 mei is in de stromende regen een start gemaakt met een groot graffitiproject op een van de sloopflats aan de Hoorneslaan. De hele dag hebben een aantal die-hards de eerste lagen latex op de achterkant van de flat gesmeerd.

Met man en macht wordt gewerkt aan een gigantische muurschildering over de hele breedte van de flat met het oldskool HipHop motto: ‘Peace, Unity, Love and Havin Fun’, naar een nummer van Afrika Bambaataa & James Brown. Het ontwerp is gemaakt door de ervaren Katwijkse graffiti-kunstenaar Hugo van der Plas en hij wordt bijgestaan door lokale graffiti-artiesten van het project Ga Legaal, die elk een gedeelte van de tekst voor hun rekening nemen.

Ontwerp flat nieuwGedurende de hele week zijn jongeren uit buurtcentrum De Schelp, buurtbewoners, jongeren van het Kluskwartier, Kattuk.nl, The Art Squad Katwijk en andere jongerencentra, druk in de weer om alles voor de start van de Week van de Amateurkunst op zaterdag 28 mei af te hebben.

Op woensdagmiddag worden de details aangebracht en ingekleurd door kinderen uit de buurt tijdens diverse culturele workshops op de Welzijnskwartier Street4You! straatspeeldag. Zij gaan o.a. sjablonen maken van diverse figuren (muzieknoten, sterren, e.d.) en deze samen met hun naam op de muur spuiten. Daarna nemen de jongeren het weer over om alles uit te lijnen, af te werken en om hun ‘handtekening’ te zetten.

Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij de flat ter hoogte van het Boekhorstplein in de Hoornes. Naar verwachting is op vrijdag 27 mei rond 17:00 uur de muurschildering helemaal afgerond en gaan alle deelnemers voor hun zelfgemaakte megakunstwerk op de foto. Voor meer informatie en foto’s, check www.kattuk.nl.

Speciale dank gaat uit naar Woningcorporatie Dunavie, zonder hun toestemming wat dit project niet mogelijk.

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Laat een reactie achter

X