Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /GGD HM: 19% heeft de Gezondheidsmeter ingevuld. Doe je ook mee?

Blog

GGD HM: 19% heeft de Gezondheidsmeter ingevuld. Doe je ook mee?

Alle GGD’en zijn in september gestart met een grootschalig onderzoek dat gericht is op de gezondheid en leefstijl van volwassenen (vanaf 18 jaar) en ouderen, de Gezondheidsmeter 2020 genoemd. Deze vragenlijst wordt elke vier jaar verstuurd.

In de regio Hollands Midden hebben zo’n 64.000 inwoners de uitnodiging ontvangen. Zo’n 12.000 mensen hebben de Gezondheidsmeter inmiddels ingevuld.

Belang deelname in coronatijd
Op basis van de resultaten van de gezondheidsmeter bepalen gemeenten, GGD’en en andere overheidsinstanties het gezondheidsbeleid voor de komende jaren. De resultaten van de laatste meting in 2016 zijn in onze regio veelvuldig gebruikt voor het maken van gezondheidsbeleid.

Zo is de gemeente Oegstgeest het project Samen tegen Eenzaamheid gestart. Lees meer over dit initiatief en de opbrengsten van dit project.

En is de gemeente Krimpenerwaard op basis van resultaten van de vorige Gezondheidsmeter aan de slag gegaan met vijf thema’s. Lees meer over dit initiatief en de opbrengsten.

Regionale resultaten
De resultaten van 2016 zijn te vinden op het dashboard www.eengezonderhollandsmidden.nl. In september 2021 verwachten we de nieuwe resultaten via dit dashboard te kunnen delen.

Hallo, hoe gaat het met ons?
Met de slogan: Hallo, hoe gaat het met ons? vragen we de komende tijd aandacht voor de Gezondheidsmeter. Voor het eerst is het namelijk ook mogelijk om mee te doen als je géén brief hebt ontvangen. Zo hopen we dat nog meer mensen ons vertellen hoe het met hun gaat. Mensen die mee willen doen en geen brief hebben ontvangen, kunnen op de website www.ggdgezondheidsmeter.nl de vragenlijst invullen.

Lokaal, regionaal en landelijk
Het onderzoek is een samenwerking tussen alle GGD’en, GGD GHOR Nederland, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) Deze organisaties werken nauw samen om de verschillende gegevensverzamelingen op elkaar af te stemmen om ze lokaal, regionaal, landelijk en in de tijd met elkaar te kunnen vergelijken.

Persbericht GGD Hollands Midden

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X