Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Gezonde voeding is een gewoonte op het Wellantcollege in Rijnsburg

Blog

Gezonde voeding is een gewoonte op het Wellantcollege in Rijnsburg

Afgelopen week hebben de leerlingen van het Wellantcollege Rijnsburg stilgestaan bij een ‘gezonde week’. Gratis fruit werd uitgedeeld, gezonde hapjes werden iedere dag aangeboden door het cateringbedrijf Van Leeuwen alles werd erg succesvol ontvangen. 

Afspraken
Doelbewust koos de school om een week stil te staan bij gezonde voeding, klimaat, milieu en energie. En dit allemaal in en rond de dag van de duurzaamheid. Voeding is belangrijk voor alle leerlingen, maar bewust kiezen voor gezonde voeding is op het Wellantcollege Rijnsburg een goede gewoonte. Leerlingen en personeel spraken met elkaar bij de start van het schooljaar al af om te gaan voor gezond eten in de pauzes.

Welbewust beter
Een drukke dag voor het Wellantcollege, want vanuit de gemeente Katwijk doen 5 basisscholen en een middelbare school mee aan een energiescan. De leerlingen doorlopen parallel aan deze scan ook een traject van Ecoschools, een keurmerk voor duurzame scholen. Wethouder Knape nodigde de leerlingen uit om volgend jaar te komen vertellen over de vorderingen van het project Ecoschools. “Ons onderwijs is verbonden met de grote vraagstukken van deze tijd te noemen klimaat, milieu en energie. Duurzaamheid zit in ons DNA. Het is onze taak om bij te dragen aan een beter milieu en we geven onze leerlingen dit ook mee”, zegt de heer van Brenk, locatiemanager Wellantcollege in Rijnsburg.

De leerlingen die de intentieverklaring hebben getekend zullen de komende twee jaar nadenken over duurzaamheidsmaatregelen voor de school. Ze voeren ook een eigen energiescan uit.

foto energiescan Wellantcollega Katwijk

 

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X