Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Gezonde kookprojecten voor jongeren

Blog

Gezonde kookprojecten voor jongeren

Op een leuke en speelse manier bezig zijn met voeding, dat staat centraal bij de smakelijke en ‘gezonde kookprojecten’ van het jongerenwerk.

The Factory, het jongerenproject van het Welzijnskwartier. organiseert wekelijks op diverse Factory-locaties een ‘gezonde kookworkshop’. Hier wordt gezamenlijk met jongeren op een speelse manier veel aandacht besteedt aan gezonde voeding, bijvoorbeeld verse fruitsmoothies, eigen gemaakte kip loempia’s of gezonde pannenkoeken. Laatst zijn er nog gezonde smoothies gemaakt in de Schuit en de deelnemers waren dolenthousiast over de smaak en trots op hun ‘eigen smoothie’!.

Naast deze workshops wordt er wekelijks ook een ‘kookcafé’ georganiseerd waar meer aandacht word besteed aan het avondmaal. Hier word er voor en door jongeren gekookt, goedkoop boodschappen gedaan en met de nodige gesprekken gezellig gegeten aan de ‘keukentafel’.

De kookworkshops en kookcafés hebben beide als doel ‘jongeren bewust maken van gezonde voeding’. Waarbij de insteek van het jongerenwerk hierin is: gezond eten is leuk, voedzaam en doe je samen.

Kortom twee smakelijke activiteiten en ook goed voor je figuur!

Ben je tussen de tussen de 12 en 16 jaar jong en heb je zin om lekker te koken, kom dan kijken bij één van onze The Factory locaties in de Scum, Schuit, Stappers, ’t Hok of de Schelp. 

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X