Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Gezocht: alerte oren en ogen

Blog

Gezocht: alerte oren en ogen

Onlangs heeft iedere inwoner van de gemeente een brief ontvangen met daarin de vraag of je jezelf wil aanmelden voor Burgernet. Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie, bedoeld om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Ben jij alert en betrokken bij je eigen buurt? Wil jij een concrete bijdrage leveren aan een veilige leefomgeving? Geef je dan op als actief deelnemer van Burgernet.

Hoe werkt Burgernet?
Burgernet maakt gebruik van een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven uit de gemeente. Na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of vermissing start de politiemeldkamer een burgernetactie op. Ben jij Burgernetdeelnemer, dan krijg je direct een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon, voertuig of object.

Het werkt!
Dat Burgernet een actieve bijdrage levert aan de veiligheid van jouw buurt is in Leeuwarden, Utrecht, Gouda, Ede en Delft al succesvol aangetoond. Het betrekken van burgers bij veiligheid in hun eigen wijk draagt zichtbaar bij aan het vergroten van de kans op de heterdaad opsporing van een verdachte of het terugvinden van vermiste personen.

Aanmelden kan nu!
In november start Burgernet in Katwijk, maar aanmelden kan nu al op www.burgernet.nl via de button ‘aanmelden’. Er zijn inmiddels al 600 aanmeldingen. Doe jij ook mee? Jouw medewerking is noodzakelijk om Burgernet in Katwijk tot een succes te maken. Want Burgernet, dat ben jij. Dat zijn wij samen.

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X