Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Interview: Getroffen door Corona

Blog

Interview: Getroffen door Corona

Bram v. D. (22) woont in de Bollenstreek en zit momenteel in zijn laatste studiejaar. Een tijdje geleden heeft hij zelf ondervonden hoe het is om besmet en ziek te zijn van het COVID-19 virus. Hierover vertelt hij meer.

Hoe dacht je in het begin over corona? En hoe denk je daar nu over?
“Ik kan me goed herinneren dat begin vorig jaar het nieuws over corona binnen druppelde en steeds vaker naar voren kwam waardoor ik erover ging lezen. Toen dacht ik dat het een soort griep virus was en niet zo belangrijk. Het speelde zich af in het oosten…nog niet hier. Ik ging mee met meningen van mensen dat het wel mee zou vallen. Een jaar verder is die mening veranderd, ik heb nu door dat het veel serieuzer is.”

Je hebt zelf corona gehad, wat waren jouw symptomen en hoe heb je deze tijd ervaren?
“Klopt, ik heb het gehad. Op het moment dat ik symptomen kreeg, heb ik me gelijk opgesloten in mijn kamer. Vervolgens heb ik me laten testen en werd bevestigd dat ik het coronavirus had. De eerste klachten waren voor mij minimaal, wat lichte hoofdpijn en een typische droge hoest. Drie dagen later waren de klachten erger geworden, nu had ik ook last van duizelig-en vermoeidheid. Ik vind dat ik er makkelijk vanaf ben gekomen, ik ervaarde het niet als heel ziek zijn. De vermoeidheid was het zwaarste, omdat mijn productiviteit en energie heel laag waren.”

Welke misser heeft de overheid in deze tijd volgens jou gemaakt?
“Ik vind het lastig om mijn vingers daaraan te branden. Ik denk dat alle beslissingen goed doordacht zijn geweest, maar soms niet lekker uitgepakt hebben. Persoonlijk ben ik meer van de strenge directe aanpak, een maand heel streng en met z’n allen in lockdown. Misschien was dat wel beter geweest, maar dat is makkelijk praten achteraf.”

Wat mis je het meest tijdens de lockdown?
“Voor de avondklok heb ik weinig gemist, behalve de dingen die iedereen mist. Toen zag ik mijn vriendin nog vaak, nu is dat heel erg verminderd…haar veel zien mis ik vooral.”

Wat is het eerste wat je gaat doen als deze crisis/ situatie over is?
“Een aantal vrienden hebben een nieuwe auto gekocht, als het weer mag ga ik gelijk mee met iedereen die een nieuwe wagen heeft. Verder heb ik een na-corona afspreeklijst die ik aanvul wanneer iemand met een idee komt of de vraag om af te spreken. En natuurlijk wil ik weer uit eten, naar de bioscoop of even tennissen.”

Meer over Corona?
https://kattuk.nl/corona

 

 

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X