Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Geslaagde Graffitiworkshop voor leerlingen Wellant bij jongerencentrum ’t Hok

Blog

Geslaagde Graffitiworkshop voor leerlingen Wellant bij jongerencentrum ’t Hok

Afgelopen week was het weer zover; jonge artiesten die flink de boel komen onderspuiten met graffiti bij jongerencentrum ’t Hok in Rijnsburg.  Deze jaarlijkse activiteit is bedoeld om jongeren met het jongerenwerk van het Welzijnskwartier in contact te laten komen. In samenwerking met het Wellant college, de cultuurafdeling (T.A.S.K.) en het jongerenwerk van het Welzijnskwartier wordt deze activiteit al ongeveer 10  jaar uitgevoerd. “Dat deze samenwerking al zo lang bestaat geeft aan dat dit een succes is voor alle deelnemers” aldus Jeroen Lubbers (jongerenwerker).

Alle 1e jaars leerlingen van het Wellant college worden naar het jongerencentrum gehaald om hier te zien en ervaren wat het jongerenwerk te bieden heeft. Allereerst wordt er uitleg gegeven wat het jongerenwerk is en doet. Daarna krijgen de jongeren een moment om rond te kijken in het centrum en even gebruik te maken van alle spullen. Hier gaan de jongeren gretig op in want wie er nou niet onder schooltijd even gamen, darten of de leraar inmaken met een potje tafelvoetbal?

Als laatste krijgen de leerlingen  een graffiti workshop om kennis te maken met deze vorm van kunst. Na uitleg over veiligheid, verschillende technieken en de uitwerking van een idee  gaan de jongeren aan de slag. Elke leerling krijgt een vel waarop hij of zij een kunstwerk mag maken. Dat dit nog niet makkelijk is blijkt uit de reacties van de jongeren, maar over 1 ding zijn zij het eens “Leuk is het zeker!” Na afloop kunnen de kunstwerken meengenomen worden.

Ook interesse om naar het jongerencentrum te komen?
Neem contact op met Jeroen Lubbers, telefoonnummer: 0613425430 of kijk op onze facebook: https://nl-nl.facebook.com/JongerenKwartier

 

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X