Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Genoeg te doen en te beleven op het Veld van de Verbeelding

Blog

Genoeg te doen en te beleven op het Veld van de Verbeelding

Alle activiteiten voor jongeren op een rij

Van 18 tot en met 23 juli organiseert Welzijnskwartier het culturele jongerenfestival het Veld van de Verbeelding met allerlei optredens, wedstrijden en workshops. Het Skatepark in Katwijk wordt omgetoverd in een groot festivalterrein met circustenten, bizarre aankleding en nog veel meer. Jongeren die workshops van The Art Squad Katwijk (T.A.S.K.) hebben gevolgd gaan tijdens het festival hun talent showen aan het publiek.

De toegang tot alle activiteiten voor jongeren is gratis en het festival is volledig alcoholvrij.

Talent Night
Op vrijdagavond 18 juli vanaf 19.00 uur opent het festival met een Talent Night. De avond start met ‘Cirque de la Musique’. Van jong tot oud laten leerlingen van de Muziekschool hun muzikale talent horen. Hierop volgt een Impro-Theatershow waar het publiek wordt uitgedaagd om mee te doen. Lachen, gieren, brullen gegarandeerd! De hele avond zijn de beste graffitikunstenaars van Katwijk bezig met hun showcase, een graffitikunstwerk over de hele Wall of Fame, de graffitimuur op het terrein.

De rappers Forca en Sx, ondertussen vaste klanten op het festival, staan dit jaar weer op het podium. Allebei hebben ze nieuwe nummers die ze dolgraag met het publiek willen delen. We zijn benieuwd! Tussendoor geven de  jongeren van dansgroep Imagine een spetterende HipHop Dance Show, met de vetste moves en tricks. Als laatste staat de jonge partyband De Kattukse Post op het podium. Lekker in het gehoor liggende covers op een feestelijke manier gebracht. Party!

Het feest wordt afgesloten met een spectaculaire vuurshow door de vuurspuwers van Chaotikah.

Street Style Event
Op zaterdagmiddag 19 juli vindt het Street Style Event plaats. Hier wordt het Open (inline)Skatekampioenschap van Katwijk gehouden. Daarnaast zijn er diverse demonstraties en workshops op het gebied van Streetstyle. Denk hierbij aan: Breakdance, Graffiti, Skaten, BMX en panna (straatvoetbal).

Ook The Big Air Bag is er weer, een gigantisch luchtkussen met een springschans ervoor waar BMX-ers, inliners en skaters op kunnen stunten.

You Decide!?: Christelijk jongerenfestival
Op zondag 20 juli wordt vanaf 13.00 uur voor de eerste keer het christelijk jongerenfestival ‘’You Decide?!’’ georganiseerd. Een festival van, voor en door christelijke jongeren. Een aantal jongeren van Kattuk.nl hebben een groep om zich heen verzameld die de organisatie voor hun rekening neemt.

Het wordt een geweldige dag met diverse bands en sprekers.  Er zijn optredens van onder meer Romans Twelve, de Trefpuntband, de Bethelband en The Sound of Groove.

In de kleine tenten is er ruimte voor Bijbelstudie en zang.

Girls Night: Girls just wanna have Fun!
Zin in een avond met muziek, dans, cupcakes, nail-art, fotoshoots en fashion?
Kom dan op maandagavond 21 juli vanaf 18:30 uur naar  The Girls Night. We starten de avond met een HoelaHoep workout om de spieren lekker los te maken. Daarna gaat The Factory Modeshow van start. 20 meiden gaan het beste van zichzelf laten zien in hun eigen unieke stijl. Tussendoor kunnen meiden workshops cupcakes versieren, nail-art, henna, schminken, Just Dance en visagie volgen.

Zie je er op en top uit, dan is het tijd voor je professionele fotoshoot. Kattuk.jpg, de fotocrew van Kattuk.nl, bouwt een fotostudio met greenscreen voor de glamourfoto’s. Jij mag zelf je achtergrond kiezen en het resultaat kunnen we natuurlijk voor je photoshoppen;)

De muziek tijdens de Girls Night wordt verzorgd door het jonge DJTalent DJ Britannica en de nieuwe meidenband The Freaks. Deze band heeft les gehad van een muziekleraar van de Muziekschool en gaat de avond afsluiten met hun eerste optreden.  

Mens Night: Survival of the Fittest 
Op dinsdagavond 22 juli zijn de jongens aan de beurt en staat het Veld in het teken van ‘Survival of the Fittest’, met allerlei stoere activiteiten. Zo gaan jongeren uit het project Talentcoaching samen met jongeren van The Factory een groot survivalparcours met allerlei hindernissen bouwen op het Skatepark. Dit parcours wordt daarna ook gebruikt voor de inmiddels traditionele en tamelijk hilarische scootmobielrace. Er wordt gevliegerd met reusachtige vliegers, er is een vechtkunst demo en de hele avond kunnen jongeren zich uitleven bij de graffitiworkshops.

De muziek wordt verzorgd door de nieuwe jonge Hennie Huisman Sjoowbent. Deze jongens zijn, onder leiding van een muziekleraar van de Muziekschool al weken hard aan het oefenen in Scum voor hun eerste optreden. Het aangekondigde optreden van The Peterlees gaat helaas niet door, hun vervanger wordt z.s.m. bekend gemaakt.

Gezonde voeding
Zonder de hulp van de meer dan 150 jonge vrijwilligers is het Veld van de Verbeelding niet mogelijk. Om ervoor te zorgen dat ze voldoende energie hebben en om het belang van goede voeding te benadrukken worden er door jongeren van de Factory kookcafés dagelijks verse maaltijden bereidt vanuit de keukenunit op het terrein. Geen broodjes bal en frikandel, maar gezonde en vooral ook erg lekkere maaltijden met een salade en een stuk fruit toe. De jongeren van de Veldkeuken weten van wanten en koken dus niet te vet, te zout of met teveel suiker en al helemaal niet uit een pakje. Alles vers en ter plekke klaargemaakt. Mjammie!

En nog veel meer..
Naast de diverse optredens, uitvoeringen en presentaties is er nog veel meer te doen tijdens het Veld van de Verbeelding. Zo is er een uitgebreid aanbod aan culturele workshops voor jongeren en kinderen vanaf 4 jaar,  een leeshoek van de Bieb, er zijn sport- en spelactiviteiten en er is een gezellig terras om even bij te komen. Op de homepage en in de uitagenda vind je een overzicht van alle activiteiten, optredens en workshops.

 

Geschreven door: Welzijnskwartier

Laat een reactie achter

X