Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Gemeenteraad ontvangt veel gasten

Blog

Gemeenteraad ontvangt veel gasten

Donderdag 1 februari heeft de gemeenteraad twaalf inwoners als bijzondere Gast van de raad ontvangen. Elke belangstellende inwoner van Katwijk kan zich aanmelden om begeleid door een raadslid een deel van de raadsvergadering bij te wonen. Uit de enthousiaste reacties van de Gasten van de raad blijkt dat deze ontvangst een behoefte vervult.

De inwoners die zich aanmelden als Gast van de raad geven allemaal aan het te waarderen dat de raad inwoners op deze manier wil ontvangen. Dat raadsleden graag het gesprek aangaan, dat vergaderingen openbaar zijn en dat alle informatie via internet beschikbaar is, is soms nog nieuws. Bijzondere momenten aan het begin van het bezoek zijn de rondleiding door de raadzaal en de groepsfoto met de burgemeester. Het gesprek na afloop van de vergadering is altijd boeiend. Raadsleden vertellen uitgebreid over hoe zij hun werk als volksvertegenwoordiger doen. De waarnemingen van de Gasten van de raad over de vergadering zijn altijd interessant voor de raadsleden.

De gemeenteraad wil met deze activiteit inwoners informeren over het werk van de gemeenteraad en van de raadsleden. Ook hoopt de gemeenteraad inwoners te interesseren voor het lokaal bestuur. Op de raadsavond geven raadsleden in de raadzaal voorafgaand aan de vergadering aan de Gasten van de raad een toelichting op het raadswerk. Daarna volgen de Gasten van de raad het begin van de vergadering. Na een uur bespreken de ontvangende raadsleden met de Gasten van de raad hun ervaringen en beantwoorden zij hun vragen. De ontvangst is uiterlijk om 21.15 uur afgelopen.

Aanmelding is mogelijk bij de griffie, via 071 4065302 of griffie@katwijk.nl.

Persbericht Gemeente Katwijk

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X