Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /GemeenteBelazerd (GB)

Blog

GemeenteBelazerd (GB)

Het zal lezers van lokale kranten vast niet ontgaan zijn. De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart aanstaande is volop aan de gang. Zo ook in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Opvallend aan deze campagne is dat deze erg lijkt op die van vier jaar terug. Het heeft wel iets weg van een soapserie. Als je na onderbreking van een maand weer gaat kijken kom je tot de conclusie dat je eigenlijk weinig gemist hebt. Toch is er wel een belangrijk verschil. Ik hoor weinig partijen over de oude dorpskernen Rijnsburg en Valkenburg.

Er is ons namelijk in de aanloop naar de fusie van de drie gemeenten beloofd dat de service van de nieuwe gemeente er zelfs op vooruit zou gaan! We zouden bijvoorbeeld ruimere openingstijden krijgen en er zou meer naar de burgers geluisterd gaan worden.

De politiek is echter behoorlijk tekort geschoten wat betreft het luisteren naar de burgers. Over Rijnsburg en Valkenburg wordt weinig in de politiek gesproken, behalve als het gaat om het plaatsen van een asielzoekerscentrum of een opvang voor ex-gedetineerden. Het heeft er de schijn van dat alles wat we in Katwijk niet willen, gewoon in Valkenburg doen.

Het huidige “daadkrachtige” college, die zijn daadkracht bewezen heeft door de sluiting van de Westerbaan vorig jaar, kent ook een partij die er een sport van maakt om beloften niet waar te maken. Een partij die bijvoorbeeld tegen de RijnGouwelijn door de Tramstraat is en vervolgens voor stemt. Een partij die beloofd zich keihard in te zetten voor meer uitgaansgelegenheid en jongerencentra, terwijl er op dat gebied niets bereikt is. Deze partij heet GemeenteBelazerd.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X