Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /GemeenteBelangen: Verantwoording aan de kiezer over 2018

Blog

GemeenteBelangen: Verantwoording aan de kiezer over 2018

Elk jaar legt de fractie van GemeenteBelangen verantwoording af aan haar kiezers. GB kijkt terug op een vruchtbaar 2018/2019.

Na lange onderhandelingen nam GemeenteBelangen deel aan de coalitie. De partij leverde een wethouder mobiliteit en groene leefomgeving. En bracht de open bestuursstijl in. Die maakt dat het de hele raad is die Katwijk bestuurt, en niet alleen de coalitie. Het college kan eigen voorstellen wijzigen aan de hand van argumenten van partijen die niet in de coalitie zitten. En coalitiepartijen zijn vrij tegen voorstellen van het college te stemmen. Deze democratische stijl was voor GB een voorwaarde voor deelname aan het college.

Een absoluut dieptepunt was het overlijden van onze bestuursvoorzitter Adriaan Heijnen. Hierbij nogmaals veel dank, Adriaan.

Ter voorbereiding van betaald parkeren op zondag stelde GB vragen over handhaven op zondag. Het parkeerbeleidsplan komt binnenkort naar de raad.

Alhoewel onveilige kruisingen belangrijk zijn, wil GB vooral inzetten op goed en degelijk verkeersbeleid. Met het nieuwe wegenbeleidsplan is daar een goed begin mee gemaakt.

 Als groenste partij heeft GB het initiatief genomen tot een informatieve sessie over het groenbeleidsplan 2019-2029. Organisaties en inwoners leverden de gemeente een stortvloed aan ideeën.

Er kwam gelukkig een einde aan het absurde plan een snelweg door de duinen te leggen. De verlengde Westerbaan wordt een fietspad en daarmee is het klaar. De duinbegroeiing blijft gevrijwaard van de stikstof in de uitlaatgassen. GB bereikte haar doel na tientallen jaren inzet.

De verkoop van de Kwakelwei aan een bouwbedrijf was voor GB reden genoeg de strijd voor binnenstedelijk groen te verharden. GB maakte een duidelijke statement: in de bebouwde kom geen vierkante centimeter groen meer bebouwen. Het nieuwe Valkenburg moet natuurlijk wel heel groen worden.

Na jaren speuren en een motie vond GB, samen met het CDA, een plek voor een hondenuitrenveld in Rijnsburg.

Een ander succes was onze motie om zorgprofessionals een stem te geven bij WMO indicaties. De wethouder moet daaraan nog handen en voeten geven en daar zitten we bovenop.

Erfgoed is waardevol voor ons allemaal. Daar willen we veel van. Dankzij GB gaat de gemeente de restauratie van gemeentelijke monumenten nu financieren met leningen in plaats van met subsidies, lees giften.

GB wilde dat de gemeente meebetaalde aan een 333 meter ijsbaan in Leiden. Maar kreeg niet genoeg fracties mee.

GB vroeg aandacht voor de doorstroming door het toevoegen van meer middenhuur woningen.

GB is begonnen met blogs waarin de raadsleden een inkijkje geven in hun leven in en buiten de raad. Onthullend!

Klikt voor de volledige tekst van onze verantwoording op www.gbkatwijk.nl onder verslag aan de kiezer.

Persbericht GemeenteBelangen Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X