Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Gemeente stelt € 15.000,- ter beschikking voor eindejaarsfeest

Blog

Gemeente stelt € 15.000,- ter beschikking voor eindejaarsfeest

Het college wil de gemeenteraad voorstellen om € 15.000,- voor een eindejaarsfeest ter beschikking te stellen voor initiatieven uit de samenleving. Op deze manier kunnen andere geïnteresseerden met mooie initiatieven ook aanspraak maken op geld om een eindejaarsfeest te organiseren.

Het college wil op deze manier een oud en nieuw feest dit jaar wel mogelijk maken voor de jongeren in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Ook biedt het kansen om het eindejaarsfeest op een nieuwe manier en voor een breed publiek te organiseren.

Stichting Katwijkse Activiteiten

De afgelopen 25 jaar heeft Stichting Katwijkse Activiteiten (SKA) tijdens de jaarwisseling een evenement voor jongeren georganiseerd. Voor die tijd ging de jaarwisseling gepaard met verstoringen van de openbare orde en onrust in het dorp. SKA heeft gezorgd voor een plek voor jongeren en een vermindering van de openbare orde problematiek tijdens de jaarwisseling.

Burgemeester Cornelis Visser: “De gemeente waardeert de inspanningen van SKA ontzettend. De inzet van vrijwilligers om oud en nieuw op een rustige manier te laten verlopen, heeft haar vruchten afgeworpen. Helaas zien we nu dat het eindejaarsfeest door SKA moeilijk te organiseren is door de gestegen kosten. Wij hopen door het geld breed beschikbaar te stellen dat er mogelijk andere initiatiefnemers zullen zijn voor een eindejaarsfeest. We willen het graag binnenkort bespreken met de gemeenteraad. En vinden de richting die zij meegeven heel belangrijk.”

Gevolgen corona

Helaas hebben de organisatoren van evenementen het de afgelopen jaren zwaar gehad door de coronaperiode en de gestegen personeels- en materiaalkosten. Veel evenementen hebben hier last van. Door de subsidie voor andere initiatiefnemers voor een feest ter beschikking te stellen, hoopt het college dat een eindejaarsfeest 2023/2024 in een kleinere vorm alsnog doorgang kan vinden.

Betrokken gemeenteraad

De gemeenteraad heeft aangegeven nauw betrokken te willen zijn bij de verdere ontwikkelingen rond het oudejaarsfeest. Het voorstel zal daarom door de gemeenteraad worden besproken.

Persbericht Gemeente Katwijk

Later meer… O.a. reacties vanuit SKA en politiek

Foto: uit het Kattuk.nl archief

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X