Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Gemeente nodigt inwoners uit voor een gesprek met elkaar

Blog

Gemeente nodigt inwoners uit voor een gesprek met elkaar

Een aantal inwoners van de gemeente Katwijk met allerlei verschillende achtergronden komt samen in Rijnsburg voor Het Nationale Gesprek. Het Nationale Gesprek is een landelijk initiatief waarbij de ontmoeting tussen mensen die elkaar anders misschien nooit zouden tegenkomen centraal staat.

Onder begeleiding van ervaren en onafhankelijke gespreksleiders voeren zij gesprekken en ontdekken zij met wie ze samen in de buurt, wijk of gemeente wonen.

Gesprekken voeren
Burgemeester Cornelis Visser heeft 1000 willekeurig gekozen inwoners van de gemeente Katwijk uitgenodigd om mee te doen aan Het Nationale Gesprek. De gesprekken worden gevoerd in een besloten kring en onder begeleiding van een professionele en onafhankelijke gespreksleider. Dit kunnen serieuze gesprekken zijn over diepzinnige onderwerpen, maar ook gesprekken over koetjes en kalfjes. Niets moet, alles mag. Op deze manier ontdekken mensen met wie ze samen in een buurt, wijk of gemeente wonen.

In gesprek zijn en blijven
“Ik vind het belangrijk dat we in de gemeente Katwijk in gesprek zijn en blijven met elkaar. Gelukkig zie ik daar veel goede voorbeelden van, maar er is altijd meer mogelijk”, laat burgemeester Cornelis Visser weten. Daarom wil de gemeente gesprekken op gang brengen tussen inwoners. Een vreemde ontmoeten en gewoon even met elkaar praten klinkt natuurlijk best spannend. Toch is het vaak erg gezellig of interessant om met onbekenden te praten. Zo’n gesprek kan leerzaam zijn en het kan mensen verbinden. Achter elk onbekend gezicht, ander taalgebruik of andere cultuur schuilt tenslotte een mens zoals elk ander.

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X