Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Gemeente Katwijk zet weer fietscoaches in

Blog

Gemeente Katwijk zet weer fietscoaches in

Vanaf 1 juli zet gemeente Katwijk op zomerse dagen weer fietscoaches in. Zij worden ingezet bij een aantal strandafgangen en in het centrum. Fietscoaches zijn gastvrouwen en –heren, die (strand)bezoekers wijzen op het juist neerzetten van hun (brom)fiets. Vorig jaar is het inzetten van fietscoaches als proef gestart. Uit deze proef is gebleken dat er minder fout werd geparkeerd en dat daardoor de veiligheid is toegenomen.

Op drukke zomerdagen zijn de strandafgangen en het centrum slecht toegankelijk door (brom)fietsen die niet juist geparkeerd staan. Dit hindert voetgangers en het maakt dat winkels en woningen in het  centrum niet goed bereikbaar kunnen zijn. Op het strand kunnen  hulpverleningsinstanties, zoals ambulances en de KRB, hun werk moeilijker uitvoeren. Terwijl zij soms met situaties te maken hebben waarbij elke seconde telt.

 Aanvullende  maatregel
In het centrum zijn al enkele plekken aangewezen waar (brom)fietsen mogen worden weggehaald als ze langere tijd onbeheerd staan.  Daar komen nu een aantal plekken bij. (Brom)fietsen die langer dan twee weken onbeheerd in de rekken staan, mogen worden verwijderd. Uiteraard wordt dit dan wel eerst kenbaar gemaakt zodat het nog mogelijk is om de (brom)fiets te verplaatsen. Als de (brom)fiets is verwijderd, wordt deze nog 13 weken bij de Milieustraat bewaard. Tegen een vergoeding kan deze weer worden opgehaald.

Fietsendiefstal
Het inzetten van fietscoaches heeft nog andere voordelen. In de evaluatie van de pilot van 2017 viel namelijk op dat er minder fietsen gestolen zijn in de periode dat de fietscoaches zijn ingezet. Daarnaast ontstaat er bovendien meer ruimte om de (brom)fietsen goed vast te zetten door de onbeheerde (brom)fietsen uit de stallingen te verwijderen . Ook dat zorgt voor minder diefstallen.

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X