Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /Gemeente Katwijk geeft jongeren voorlichting over omgaan met geld

Blog

Gemeente Katwijk geeft jongeren voorlichting over omgaan met geld

Wethouder Wim de Jong, de vestigingsmanager van het ID College Katwijk, Corrie van Zadelhoff, en een aantal scholieren hebben op 15 februari het startsein gegeven voor een voorlichtingsproject voor jongeren op het ID College. Onderwerp van gesprek: Hoe ga je om met geld en schulden? De eerste stap is een beeld krijgen van de financiële situatie van de scholieren van het ID College aan de Jan Evertsenlaan. Daarna volgen o.a. op maat gemaakte budgetteringslessen. Onder het toeziend oog van de wethouder vulden de eerste jongeren de speciaal voor dit project gemaakte enquête in.

535 scholieren van het ID College in de leeftijd van 16 tot 27 jaar krijgen de enquête tijdens de les uitgereikt. Tegelijk krijgen ze een korte toelichting over omgaan met geld, schulden en alles wat daarbij komt kijken. De resultaten worden gebruikt om op maat gemaakte budgetteringslessen aan te kunnen bieden. Vragen die hierbij aan bod komen zijn o.a.: Hoe maak je keuzes op het gebied van geld uitgeven? Wat levert sparen op en wat levert lenen op? Hoe ga je om met je geld en hoe breng je structuur aan?

 Groeiend probleem

Uit landelijke onderzoeken blijkt dat financiële problemen en schulden onder jongeren steeds vaker voorkomen. De invloed van TV, Internet en overige massamediale middelen speelt daarin een belangrijke rol. Wethouder De Jong is blij dat het project van start is: “Ook de Katwijkse politiek vindt dit een belangrijk onderwerp. De commissie Welzijn, en in het bijzonder Jonathan Weegink van het CDA, heeft het college opgeroepen om dit project op korte termijn te starten. Ik ben dan ook zeer te spreken over het feit dat we nu kunnen beginnen.”

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X