Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Gemeente Katwijk en Meld Misdaad Anoniem gaan samenwerken

Blog

Gemeente Katwijk en Meld Misdaad Anoniem gaan samenwerken

Karin Krijnen van Meld Misdaad Anoniem en burgemeester Visser van de gemeente Katwijk hebben hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

Wat betekent de samenwerking?
Het bellen van Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 was al mogelijk, maar die meldingen kwamen eerder niet automatisch bij de gemeente terecht. Daardoor miste de gemeente mogelijk essentiële informatie van inwoners om bestuurlijk te kunnen handhaven. Door de samenwerking wordt de informatie doorgeschakeld naar de gemeente en kunnen de BOA’s en toezichthouders op het gebied van ondermijnende criminaliteit gebruik maken van burgerinformatie. Zaken die gemeld kunnen worden bij Meld Misdaad Anoniem zijn o.a. fraude, drugshandel, uitbuiting, mishandeling en illegale prostitutie.

Veiligheid is van ons allemaal
Burgemeester Visser: “Sommige mensen dragen kennis van een misdaad en blijven er mee rondlopen, zeker als de dader een familielid is of een bekende. Dat kan leiden tot slapeloze nachten en dan helpt het om het anoniem te melden. Iedereen mag met Meld Misdaad Anoniem bellen om anoniem te overleggen over een gepleegde misdaad. De melder kan zelfs vragen wat de beste manier is om met de melding om te gaan. Ook heeft de melder tijdens het gesprek altijd het recht om van zijn of haar melding af te zien.

Veiligheid is niet alleen een verantwoordelijkheid van de overheid, maar ook van de inwoners. Als de politie of de gemeente het niet weet, kan ze niets doen. Om dat te voorkomen is de gemeente Katwijk aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem.”

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comment: 1

  • Martijn van der Bent

    Beantwoorden 14/12/202018:30

    Hopelijk is dit niet bedoeld om zodat mensen elkaar aan kunnen geven als men een illegaal feestje houdt en niet aan de corona regels gehouden wordt. Maar we zullen zien.

    gr.
    Martijn

Laat een reactie achter

X