Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Gemeente Katwijk biedt starters de kans!

Blog

Gemeente Katwijk biedt starters de kans!

De woningmarkt voor starters is in de Gemeente Katwijk niet zo groot. De gemeente heeft echter nu een aantal regelingen en acties in gang gezet waardoor ook meer starters de kans krijgen om een woning te kopen of te huren.
Koopwoningen voor starters
Met ingang van donderdag 20 november 2003 biedt de Katwijkse Bouwvereeniging zes woningen aan speciaal bedoeld voor jonge starters. Het betreft huurappartementen in de wijk Rijnsoever, die te koop worden aangeboden. De gemeente Katwijk heeft de Katwijkse Bouwvereniging een zogenaamde splitsingsvergunning verstrekt, om deze huurwoningen te koop aan te bieden. De doelgroep betreft jonge starters. Vanaf donderdag zal de Katwijkse Bouwvereeniging regelmatig adverteren met deze woningen. Het betreft zes woningen aan de Pollux, Castor en Schorpioen. Jonge starters krijgen tot 8 december 2003 voorrang. Inschrijven kan vanaf 20 november 2003. Ook zullen de komende maanden leegkomende woningen in deze wijk te koop worden aangeboden. Met de verkoop van deze woningen krijgt de woningmarkt voor starters binnen de gemeente Katwijk een extra impuls. Voor meer informatie over deze woningen, over de procedure of voor inschrijvingen, kun je contact opnemen met de Katwijkse Bouwvereeniging (071-4060040 of e-mail kbv@kbv-katwijk.nl)

Geld lenen
Tegelijkertijd met deze actie biedt de Gemeente Katwijk de mogelijkheid tot het afsluiten van een zgn. starterslening. Dit maakt het mogelijk voor starters om € 30.000 te lenen om deels de aankoop van de woning te kunnen bekostigen. De lening is voor 3 jaar en is rente- en aflossingsvrij. De woning mag niet duurder zijn dan € 200.000. De startersleningen zijn voor jongeren van 18 t/m 30 jaar die nog niet de beschikking hebben over een eigen huur- of koopwoning. De uitvoering van deze regeling ligt in handen van SVn (Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten). Een aanvraagformulier voor een starterslening kun je bij de Centrale Balie (wonen) ophalen op het gemeentehuis van Katwijk aan de Zeeweg. Voor meer informatie kun je kijken op www.svn.nl.  

Subsidie om te kunnen kopen
Niet nieuw maar wel goed om te weten is het bestaan van de koopsubsidie. Dit is een maandelijkse bijdrage in de hypotheeklasten van maximaal € 164,68 per maand. Deze subsidie is bedoeld voor mensen met een bescheiden inkomen, die toch een woning willen kopen. Om hiervoor in aanmerking te komen, dien je wél aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo mogen zowel je inkomen als het aankoopbedrag van de woning niet te hoog zijn. Meer informatie hierover kun je navragen bij de hypotheekadviseur of kijk op www.vrom.nl.

Huren, dat kan ook
Waarschijnlijk wordt per 1 januari 2004 in de hele SDB regio de koppeling losgelaten tussen inkomen en huur voor woningen met een huur boven de € 393,-. Dit maakt het mogelijk voor jongeren met een hoger inkomen om een woning in te huren. Er wordt hierbij wél een ondergrens gehanteerd. De woningen met een huur onder de € 393,- blijven hierdoor beschikbaar voor de starters met een lager inkomen. Daarnaast hebben de SDB gemeenten met elkaar afgesproken dat 25% van alle vrijkomende huurwoningen toegekend gaan worden aan starters onder de 30 jaar.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X