Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Gemeente, Dunavie en SHD ondertekenen prestatieafspraken 2020

Blog

Gemeente, Dunavie en SHD ondertekenen prestatieafspraken 2020

Op 2 december ondertekenden gemeente Katwijk, woningcorporatie Dunavie en Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ (SHD) de prestatieafspraken Katwijk. Iedereen verdient een prettig thuis. Vanuit dat oogpunt slaan partijen de handen ineen om een bijdrage te leveren aan betaalbaar wonen in een fijne woonomgeving.

Dat begint met nieuwe prestatieafspraken die geldig zijn voor het jaar 2020. Deze afspraken gaan over betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit, maatschappelijke opgaven en samenwerking. 

Voor iedereen een betaalbare woning
In Katwijk zijn de gemeente, Dunavie en SHD zijn de belangrijkste partijen voor huurders. Wethouder Gerard Mostert: ‘Wij zijn blij dat de prestatieafspraken voor 2020 vanuit een goede samenwerking tot stand zijn gekomen. Samenwerking is nodig om de komende jaren goede en betaalbare woningen beschikbaar te houden voor onze inwoners’.

Goede afspraken voor 2020
De afspraken gaan bijvoorbeeld over de nieuwe doorstroommakelaar. Dit is een experiment van een jaar waarbij Dunavie op basis van lokaal maatwerk de doorstroom een impuls wil geven. Een doorstroommakelaar bemiddelt bijvoorbeeld een huurder die in een te dure en te grote huurwoning woont naar een kleinere en goedkopere. Pierre Sponselee, interim directeur Dunavie, ‘dit gaat ons helpen om problemen voor te zijn en in specifieke situaties een betere match tussen huurder en woning te maken. Alle partijen zien hier het belang van in’.

De afspraken gaan ook over verduurzaming. Met het Dunergie programma worden 649 huurwoningen verduurzaamd, bijvoorbeeld door isolatie op diverse plekken aan te brengen. Deze huurders krijgen meteen zonnepanelen aangeboden. Hiermee wordt een woonomgeving gecreëerd waarin het nu prettig leven is, maar ook voor latere generaties.

Betaalbaarheid is ook een heel belangrijk onderdeel van de prestatieafspraken. Daarom is afgesproken dat de huurverhoging in 2020 gemiddeld niet hoger is dan inflatie. Cees Oostindie, voorzitter SHD: ‘We blijven koersen op betaalbaar wonen voor de Katwijkers in goede woningen, in leefbare wijken’.

Vervolg
Op basis van de nieuwe woonagenda worden volgend jaar de meerjarige prestatieafspraken opgesteld voor de periode 2021-2024.

Persbericht gemeente Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X