Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Geen verdere verruiming in Lockdown

Blog

Geen verdere verruiming in Lockdown

De vaccinaties die momenteel in volle gang zijn bieden perspectief, maar niet genoeg voor verdere versoepelingen vindt het kabinet. De meeste maatregelen blijven dan ook gelden tot 31 maart dus ook de avondklok. Van deze maatregelen worden er een paar vanaf 16 maart aangepast. Op 23 maart laat het kabinet weten welke maatregelen er gelden vanaf 31 maart.

Aangepaste maatregelen vanaf 16 maart
–  Zwemles is mogelijk voor kinderen tot 12 jaar.

–  Winkelen mag op afspraak in tijdvlakken van min. 10 minuten. Er mogen max. 50 klanten tegelijk in een winkel als deze groot genoeg is.

–  Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten.

–  Op locatie mogen weer theorie-examens en –lessen worden georganiseerd gericht op het besturen of onderhouden van een vervoersmiddel.

–  Als bewoners van verpleeghuizen gevaccineerd zijn, dan is er ruimte voor twee bezoekers per dag.

–  Het vlieg- en aanmeerverbod voor het Verenigd Koninkrijk wordt opgeheven.

Vaccinaties
Het vaccineren heeft een effect op het aantal besmettingen. Steeds meer ouderen krijgen een prik of hebben er al één laten zetten.  Dit zorgt ook voor Dit leidt tot een daling in het aantal coronabesmettingen in verpleeghuizen. Naar verwachting zal iedereen vanaf 18 jaar, die ingeënt wilt worden, in juli de eerste prik gehad hebben.

 

Voor meer informatie check https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/03/08/verdere-verruiming-lockdown-nog-niet-verantwoord

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X