Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Gebr. de Nobel neemt intrek in nieuw Leids poppodium

Blog

Gebr. de Nobel neemt intrek in nieuw Leids poppodium

Gebr. de Nobel kan het nieuwe Leidse poppodium verder gaan inrichten: vandaag ontving de directie officieel de sleutel uit handen van wethouder Robert Strijk.

Wethouder Robert Strijk (Bereikbaarheid, Economie, Binnenstad en Cultuur): “Het nieuwe podium is een aanwinst voor Leiden en de regio. Gebr. de Nobel gaat een breed publiek trakteren op concerten en evenementen die de veelzijdigheid van de (pop)muziekcultuur beslaan. Daarmee versterkt Leiden haar centrumfunctie op gebied van cultuur. Maar het is ook een impuls voor onze Leidse economie. Gebr. de Nobel zal voor veel muziek- en cultuurliefhebbers een begrip in Leiden worden.”

Ruud Visser, directeur Gebr. De Nobel is enthousiast: “We hebben er even op moeten wachten, maar dit pand is te gek. Het biedt veel mogelijkheden. Naast de modernste, digitale apparatuur hebben we nu een grote zaal voor 750 bezoekers, een kleine zaal voor 200 man en een foyer. Hierdoor kunnen we op meer plekken tegelijkertijd een artiest laten optreden. Veel van onze optredens zijn nu al uitverkocht. Bij Gebr. De Nobel kan iedereen op zijn eigen manier uit zijn dak gaan.”

Martijn du Prie directeur du Prie Bouw & Ontwikkeling bouwde het poppodium en is trots op het eindresultaat: “Midden in het centrum van Leiden achter een monumentale fabrieksgevel staat nu een modern gebouw . Het gebouw kan tegen een stootje: extreem geluidsdicht door speciale detaillering en trillingsvrij voor de omgeving door gigantische veren in de vloer. Ik hoop dat de fans zich er snel thuis voelen.”

Gouden speld
Na afloop van de sleuteloverdracht had wethouder Robert Strijk nog een verrassing voor vertrekkend bestuurslid van Stichting Gebroeders de Nobel, Egon Snelders. Egon Snelders leverde een grote bijdrage aan de realisatie van het poppodium. Strijk roemde het veelomvattende karakter van zijn activiteiten en het belang en de uitstraling daarvan. Zo was Egon Snelders sinds 2002 bestuurslid en was hij lid van de stuurgroep binnen het gemeentelijke nieuwbouwproject.

Op 4 december is de grote opening van het poppodium Gebr. de Nobel: www.gebrdenobel.nl

141120 Gebr de Nobel nemen intrek in Leids poppodium

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Laat een reactie achter

X