Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Ga mee op expeditie en ontdek het belang van handmatig jutten!

Blog

Ga mee op expeditie en ontdek het belang van handmatig jutten!

Mee op expeditie? Meld je aan!

Vrijdag 5 juli gaan we samen met Jutters Katwijk en Jutters Noordwijk. We wandelen al juttend naar elkaar toe, waar we elkaar in het midden (thv afslag 1C) ontmoeten. Daar zal je meer te weten komen over het belang van handmatig jutten en het behoud van de biodiversiteit op het strand!

Datum: Vrijdag 5 juli
Tijd: Start om 09:00 uur, Terug rond 12:00 uur
Locaties: Start in Katwijk (Wantveld) en Noordwijk (KSN surfclub)

Mee op expeditie?

Meld je op tijd aan via Dicky@we-are-nature.nl

Meer info in het persbericht hieronder…..

Handmatig jutten

Op vrijdag 5 juli organiseren de Grondstofjutters, bekend van de juttassen op het strand, een unieke clean-up expeditie in samenwerking met Jutters Katwijk en Jutters Noordwijk. We nodigen je uit om deel te nemen aan deze bijzondere tocht en meer te leren over het behoud van onze stranden en de biodiversiteit.

Wat gaan we doen?

De expeditie begint om 09:00 uur op twee locaties: het Wantveld in Katwijk en de KSN surfclub in Noordwijk. Van daaruit wandelen beide groepen al juttend over het strand naar elkaar toe. Halverwege de route, bij afslag 1C, ontmoeten we elkaar rond 09:45 uur. Hier volgt een boeiende excursie verzorgd door Esmee Ooms, ook wel bekend als ‘het strandmeisje’. Esmee zal je alles vertellen over het belang van handmatig jutten en de cruciale rol van biodiversiteit op het strand.

Waarom is biodiversiteit zo belangrijk?

Biodiversiteit is essentieel voor het in stand houden van gezonde ecosystemen. Door handmatig jutten zorgen we ervoor dat natuurlijke elementen zoals zeewier op hun plek blijven, wat bijdraagt aan het behoud van de natuurlijke balans. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de flora en fauna die van deze ecosystemen afhankelijk zijn.

Praktische informatie:

  • Datum: Vrijdag 5 juli
  • Tijd: Start om 09:00 uur, ontmoeting bij afslag 1C rond 09:45 uur, afsluiting om 12:00 uur
  • Locaties: Start in Katwijk (Wantveld) en Noordwijk (KSN surfclub)

Doe mee en meld je aan!

Wil jij bijdragen aan een schoner strand en meer leren over de natuur? Meld je dan nu aan voor deze bijzondere clean-up expeditie. We hopen op een grote opkomst en kijken ernaar uit om samen met jou het verschil te maken!

Aanmelden: Vergeet niet om je op tijd aan te melden. Mail naar dicky@we-are-nature.nl

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X