Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Religie /Friday’s café brengt christenen en niet-christenen met elkaar in contact

Blog

Friday’s café brengt christenen en niet-christenen met elkaar in contact

Elke eerste vrijdag van de maand..

Friday’s café is eigenlijk het resultaat van wat vijf jaar geleden al begon als het idee van twee enthousiaste jongeren met de wens om een laagdrempelige manier te vinden om christenen en niet-christenen met elkaar in contact te brengen. Tijdens de pinksterconferentie van stichting Opwekking raakten Arnold van ’t Veld en Chris van Tol geïnspireerd door jongerencafé ‘de Keet’, waar je onder het genot van een hapje en een drankje bij kunt komen van een lange dag. Met het idee dat zoiets ook thuis mogelijk moest zijn, verzamelden ze een enthousiaste crew om zich heen en in oktober viert het Friday’s café alweer haar eerste verjaardag.

Naast dit belangrijke stukje ontspanning, is Friday’s voor ons dus ook een manier om bruggen te slaan naar nieuwe generaties die helemaal geen binding hebben met Friday's 1geloven, of juist wel. Want ook jonge gelovigen zitten met vragen of hebben behoefte aan een andere vorm van ‘kerk-zijn’. Belangrijk daarbij is dan natuurlijk dat dat op een relaxte manier kan, en dat is precies waar we met Friday’s in willen voorzien. Met op de achtergrond live muziek van talent uit de buurt, een drankje in de ene hand en een chipje in de andere is het erg makkelijk om het gesprek aan te gaan en je eigen verhaal te delen. Dit kan over het geloof zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet. Eigenlijk is het ons doel om het gevoelsmatige verschil tussen christelijke en niet-christelijke jongeren weg te halen. Wij zien het niet als twee verschillende groepen, maar streven juist naar één mengelmoes waarin het duidelijk wordt dat we helemaal niet zoveel van elkaar verschillen. En het leuke is, dat we dat ook terug zien in de praktijk.

Als we bij onze vaste bezoekers een beetje rondvragen is –afgezien van de live muziek– het ontmoeten van nieuwe mensen of juist het praten met mensen die je doordeweeks veel te weinig spreekt het leukste aan Friday’s. De relaxte sfeer maakt het makkelijk om mensen aan te spreken, iets wat je in een ‘gewone’ kroeg misschien minder snel doet. Daarnaast kun je vrienden die in het dagelijks leven niets hebben met het christelijk geloof mixen met mensen die dat wel hebben. Die mix van christelijke Friday's 3en niet-christelijke jongeren maakt het makkelijker om over het geloof te praten. Tegelijkertijd kan het ook lekker zijn om aan het begin van de avond ergens neer te ploffen en onder het genot van een wijntje mensen te kijken of een potje te kaarten.

Voor ons is Friday’s bovenal een plek waar je mag zijn wie je bent, kunt ontdekken wie de ander is en waar je altijd je verhaal mag delen. Gelovig of niet-gelovig. Wil je meer weten? Volg ons op Facebook en Instagram, zodat je op de hoogte blijft van onze live-artiesten, de laatste nieuwtjes en uiteraard al onze foto’s. We zijn vanaf 20:00 uur open op elke eerste vrijdag van de maand en we zijn te vinden in de Indoorvolkstuinen aan het Oegstgeesterkanaal in Rijnsburg. Let wel op: vanwege onze alcoholvergunning hebben we een 18+ beleid.

Friday's 4

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X