Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Flexibel, snel en gratis naar je bestemming met een deelfiets

Blog

Flexibel, snel en gratis naar je bestemming met een deelfiets

Woensdagochtend werden de eerste oranje fietsen deelfietsen geplaatst in de gemeente Leiden, Katwijk en Oegstgeest. De wethouders van de verschillende gemeenten, Frederik Zevenbergen, gedeputeerde Mobiliteit provincie Zuid-Holland en Pepe Lammertijn, Country Manager van Donkey Republic waren aanwezig bij de lancering. Het eerste jaar zijn de eerste 30 minuten van elke rit gratis (in deze regio).

Ideaal voor het Laatste Stuk van je Reis

Deelfietsen zijn ideaal voor het laatste stuk van je reis, bijvoorbeeld van het station of de bushalte naar je werk of school. Veel mensen gebruiken een eigen fiets om naar het station te fietsen, maar missen een fiets bij de eindbestemming. Donkey Republic biedt hier in samenwerking met de gemeenten de perfecte oplossing. “Deze oplossing maakt me erg blij,” zegt wethouder Gerard Mostert. “Of je nu op familiebezoek gaat of een zakelijke afspraak hebt, je pakt eenvoudig een fiets voor de laatste meters. Het helpt mensen om ook het laatste stukje van hun reis met het openbaar vervoer te overbruggen.”

Gebruiksvriendelijke App

Gebruikers kunnen in de Donkey Republic-app op hun smartphone zien waar de deelfietsen staan en waar de ‘hubs’ zijn. Deze hubs zijn verzamelplekken waar je de fietsen kunt pakken of inleveren. De hubs zijn vaak niet herkenbaar op straat, maar bevinden zich bij bushaltes en belangrijke werklocaties zoals Flora Holland, ’t Heen en Unmanned Valley. Daarnaast zijn ze verspreid over de gemeente voor optimale flexibiliteit.

Flexibiliteit en Vrijheid

In tegenstelling tot de OV-fiets gebruik je deze deelfiets voor enkele ritten. Dit geeft veel vrijheid, bijvoorbeeld om voor de terugreis de bus te nemen. Dankzij zogenaamd geo fencing kunnen fietsen alleen op de hubs worden ingeleverd. Zo ontstaat er geen overlast door geparkeerde fietsen en kan de volgende gebruiker de fiets snel vinden.

Continu Monitoring en Ondersteuning

Donkey Republic monitort continu alle fietsen en komt direct in actie bij storingen of foutgeparkeerde fietsen. Zo blijft de dienstverlening optimaal en storingsvrij.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X